Vitchokladfudge med tranbär och valnötter

Det blir krispigt av nötterna och syrligt av bären, vilket är jätte gott!
 
 
Recept 15 bitar
5 dl socker
2,5 dl vispgrädde
2 msk ljus sirap
2 msk smör
1 dl torkade tranbär
1 dl finhackade valnötter
50 g finhackad vitt choklad
 
 
Koka allt förutom nötterna, tranbären och chokladen under omröring. Det går ganska snabbt.
Det ska komma upp till 113 grader. Sedan ska man ta undan kastrullen och låta den svalna till 49 grader.
Jag gjorde ett kulprov som man gör med smörkola.
Häll en droppe av smeten i iskallt vatten. Ta upp det och forma det till en boll.
Vill man ha en mjukare godis så är droppen mjuk och vid hårt ska den kunna rullas till en fast kula som håller formen.
Vispa sedan fudgen kraftigt i fem minuter tills den börjar tappa sin glans.
Blanda försiktigt i nötterna, tranbären och chokladen. Häll smeten i en en form med bakpapper på botten.
Då fastnar det inte. Ställ in formen i kylen tills den stelnat. Skär fudgen i små rutor.
 
Lycka till!
 
 
 
 
 


Allmänt |