/ Allmänt /

Nu är bakkursen slut i Petite France

Nu är min två dagarskurs med världens bäste Sebastien slut. Det har varit underbara lärorika dagar full med kunskap om surdegsbrödbakning och även om matlagning.

Första dagen lärde vi oss att göra surdeg och gjorde deg av det och andra dagen bakade vi bröd av våra degar.

Jag har lärt mig grundprinciperna om surdegsbröd. En bra grund för att förstå vad det handlar om.

Han är så ung och så duktig. Där han är nu har han åstadkommit med sitt svett och passion till det han gör.

Köpte lite makaronger.

Min egen bröd som består av mjöl, salt och vatten.
 
 
Fick boken signerat
Tack för den här resan Sebastien.
 
 
 
 

 

/ Allmänt /

Rätten som inte tog mig vidare

Det var det modigaste jag gjort i hela mitt liv. Jag fick vara med och träffa många spännande människor som också älskar att laga mat, bland annat en kille som hade bakat ett bröd med mästerkocks märket på. Det var väldigt coolt och han fick mycket uppmärksamhet.
Viljan var där men det räckte inte hela vägen, vet inte riktigt vad som hände.
Det här var det jag hade lagat:
Jag hade lagat lammfärsbiffar med fetaost fyllning kryddat med rosmarin på en grönsaksbedd med zucchini, tomater och paprika. Jag höll det enkelt men ändå gott, jag valde att lägga till färsk pasta till denna rätt innan jag serverade den. Jag hade lagat detta med kärlek, det är min sorts mat som jag lagar och som presenterar mig. Det skulle ha varit kul att laga mat för den riktiga jurin dagen efter.