/ Pasta /

Hemlagat pasta

Ikväll har jag invigt min nya pastamaskin. Jag gör pasta ganska ofta men kavlar istället.
Det är mycket lättare och roligare att göra pasta med pastamaskin tycker jag.
Det går ganska snabbt. Man gör degen, låter den vila och under den tiden så kan man göra lite sallad.
När man gör pasta själv så räcker det att man gör en enkel sås och inget annat.Degen har en hell annan smak och konsistens.
Det är ju såååå gott.
 
Recept för 6 personer
3 ägg
1 msk vatten
2 msk olja
1/2 tsk salt
300g durumvetemjöl
 
 
Gör så här
Häll vetemjölen på bordet och gör en stor grop i mitten. Blanda ägg, olja, vatten och salt i mitten av gropen.
Rör ihop allt till en deg. Det ska inte vara kladdigt. Knåda för hand en stund. Olja runt degklumpen med lite olivolja så den inte klibbar och låt den vila i kylskåp i en timme.
 
Mjöla bordet och börja göra din pasta. Har man inte pastamaskin så kan man kavla och skära i strimlor.
När pastan är strimlat och klart så lägg det på bordet och blanda försiktig med mjöl. Det får ligga och vila i 10 minuter. Unde tiden så kokar vattnet och resten av degen förbereds. Koka pasta max i 2 minuter.
Stå och vakta för att det går snabbt. Ingen vill äta överkokt pasta!!
 
 
 
Medan pastan simmade i vattnet så stekte jag bacon med lite riven vitlök och lite olivolja. 
Därefter silade jag pastan och blandade med baconet.
Vid serveringen garnerade jag med persilja, parmesan och svartpeppar.
Gott med grön sallad till.
 
 
/ Gifflar och kakor /

Annas drömmar

Just nu är jag mycket inne på rosa och grön. Kanske för att det påminner mig om våren.
Hur som helst så bakade jag massor med drömmar i rosa, grön och vit.
 
Så fint att ge bort också.
 
 
Recept
200 g smör
6 dl socker
5 tsk vaniljsocker
1 dl matolja
2 tsk hjorthronssalt
5 dl vetemjöl
 
Gör så här
Sätt ugnen på 150 grader.
Blanda ihop alla torra ingridienser förutom socker.
Rör ihop rumstempererat smör och socker, häll sedan i olja och vetemjölsblandningen.
Blanda med händerna till en mjuk deg. Dela degen i tre delar. Färga med karamelfarg som grön och rosa.
Det räcker med ett par droppar, eller tills du är nöjd med färgen.
Man kan även blanda i kakao om man vill ha det. När man är klar med färgsättningen plastar man in degen
separat och låter dem vila i kylskåp i en halv timme.
Ta ut sedan och forma dem till små bollar och lägg de på en ugnsplåt med  bakplåtspapper på.
Grädda mitt i ugnen, ca 20 min.
 
 
/ Allmänt /

Smörgåstårta med tonfisk och lax

Titta vad vi har ätit ikväll.
Fyllningen i smörgåstårtan var med med tonfisk. Jag garnerade lite vilt med salladmix, rädissor, räkor, rökt lax,coctail kaprise, citronskivor och dill.
Det fins inga regler vad gäller garnering. Tänk bara på vad ni själva tycker om och att smakerna passar ihop, resten fixar sig själv.
Receptet finns i bloggen men med lite annorlunda garnering.