Hemlagat pasta

Ikväll har jag invigt min nya pastamaskin. Jag gör pasta ganska ofta men kavlar istället.
Det är mycket lättare och roligare att göra pasta med pastamaskin tycker jag.
Det går ganska snabbt. Man gör degen, låter den vila och under den tiden så kan man göra lite sallad.
När man gör pasta själv så räcker det att man gör en enkel sås och inget annat.Degen har en hell annan smak och konsistens.
Det är ju såååå gott.
 
Recept för 6 personer
3 ägg
1 msk vatten
2 msk olja
1/2 tsk salt
300g durumvetemjöl
 
 
Gör så här
Häll vetemjölen på bordet och gör en stor grop i mitten. Blanda ägg, olja, vatten och salt i mitten av gropen.
Rör ihop allt till en deg. Det ska inte vara kladdigt. Knåda för hand en stund. Olja runt degklumpen med lite olivolja så den inte klibbar och låt den vila i kylskåp i en timme.
 
Mjöla bordet och börja göra din pasta. Har man inte pastamaskin så kan man kavla och skära i strimlor.
När pastan är strimlat och klart så lägg det på bordet och blanda försiktig med mjöl. Det får ligga och vila i 10 minuter. Unde tiden så kokar vattnet och resten av degen förbereds. Koka pasta max i 2 minuter.
Stå och vakta för att det går snabbt. Ingen vill äta överkokt pasta!!
 
 
 
Medan pastan simmade i vattnet så stekte jag bacon med lite riven vitlök och lite olivolja. 
Därefter silade jag pastan och blandade med baconet.
Vid serveringen garnerade jag med persilja, parmesan och svartpeppar.
Gott med grön sallad till.
 
 


Pasta | Hemgjord, Italiensk, Pasta |