Maränger med mascarpone kräm och jordgubbar


Jordgubbstemat fortsätter, som ni ser. Jag har haft fullt upp med att pyssla i trädgården och hålla med att måla mina trädgårdsmöbler.
Mycket slit men jag älskar att pyssla och göra det fint hemma och i trädgården. När man har jobbat hårt måste man sitta och ta paus då och då. Det är en liten belöning för allt slit och så får man mera energi för att jobba lite till. Då fixade jag fika till oss alla här hemma.
Denna gång blev det små maränger med mascarpone kräm och goda svenska jordgubbar som vi hade kvar i kylskåpet.
 
Jag älskar maränger som smälter i munnen och krämig mascarpone kräm med lime saft, som är lagom söt och syrlig.
Jag är svag för sådana frestelser med en kopp svart kaffe.
Det är mycket lätt att göra och om man har äggvitor över från en annan bakning så är det här ett perfekt recept att använda sig av.
Det går att baka marängerna dagen innan om man skulle behöva göra det men se till att hålla dem torra så går resten ganska snabbt att fixa.
 
 
 Marängbottnar till 6 st
3 äggvitor
2,5 dl strösocker
1 tsk vitvinsvinäger
0,25 tsk salt
 
Sätt ugnen på 120 grader. Vispa äggvitorna med saltet till ett hårt skum. Tillsätt sockret långsamt och vispa hela tiden.
Häll i sedan vinägern och vispa en stund till. Marängsmeten ska vara riktigt styv. Gör små runda bottnar på ett bakpapper. Gör en fördjupning mitt på varje maräng för fyllningen senare.
Grädda mitt i ugnen i ca 60 minuter. Låt marängerna kallna helt på galler efter gräddningen.
 
Mascarponekräm
1 pack mascarpone
2 msk florsocker
Skal och saft från en lime
Vispa alltihop.
Färdigt!
 
Garnera marängerna med mascarpone krämen och toppa med färska jordgubbar.
Avsluta med att sikta florsocker över dem.
 
 


Maränger | Jordgubbar, Maräng, Mascarponeost, Sommar |