Citronlemonad

 
 
 
Recept
1 liter vatten
4 stora citroner
6 dl socker
15 g citronsyra
 
 
Skölj citronerna noggrant. Skala dem tunt med en potatisskalare. Om man skalar det vita av citronen blir saften besk. Pressa saften och gröp ur fruktköttet. Blanda saft och skal i en stor bunke. Koka upp vatten, blanda ner socker och rör om tills sockret löst upp sig. Häll det varma sockervattnet i citronsaftsblandningen och lägg sist i citronsyran. Låt dra ett dygn eller två i kylen.
 
Sila den färdiga lemonaden med sil och häll upp i flaskor. Förvara det som ska drickas i kylen.
Annars kan man blanda saften, hälla i det i plastflaskor och frysa in det. Det är praktiskt och färdigt att ta ut vid behov.
Snyggt och gott att servera med massa is och skivande citronskivor. Det går bra att ta hälften lime och hälften citron. Det blir lika gott om inte godare.
 
Lycka till!             
 
 
 


Saft, lemonad, kompott | Sommar, citron, lemonad |