Glasspinnar med hallon

Här kommer det ett till busenkelt recept på glass som ni bara blandar ihop snabbt. Det här är faktiskt Lomelinos glassrecept som jag har använt som grund och smaksatt själv med olika bär och choklad. Otroligt god glass utan uppvärmning och utan glassmaskin som man blandar i en bunke. Här har min 8 åring asisterat mig och om hon klarar det kan vem som helst göra det.
 
Det är en rolig aktivitet för barnen och dem uppskattar verkligen den hemgjorda glassen. Så fort man har stoppat glassen i frysen så går de i väntan på något gott som de har gjort själva.
 
Det som är bra med hemgjort att man faktiskt kan göra mycket gott glass, även för de som är laktosintoleranta.
Man följer receptet som vanligt men tar laktosfria mjölkprodukter.
 
Som smaksättning har jag tagit frysta hallon som jag har snabbt kokat med florsocker och lite limesaft och blandat med glassmeten. Det rekommenderas att man absolut ska koka frysta bär innan användning.
Man kan ta det som man gillar som till ex choklad, nötter eller varför inte ta säsongens bär som smultron eller jordgubbar.
 
För glassmeten så behöver man glassformar eller glasspinnar. Nu finns det glassformar att köpa nästan överallt
men om ni inte har det så går det bra att använda engångs plastkoppar som form.
Jag har använd mig av Tupperware glassformar som jag hade hemma.
 
Recept för 8 glasspinnar
1/2 dl mjölk
2 1/2 grädde
1 dl socker
1 tsk vaniljextrakt
2 dl hallon
2 msk florsocker
2-3 msk limesaft
 
Gör så här
Blanda frysta hallon, florsocker och limesaft i en liten kastrull och låt det små puttra i max fem minuter.
Ta bort från plattan och låt det svalna.
Blanda grädde, mjölk och socker i en bunke och blanda tills sockret har löst upp sig. Blanda sist i hallonen och häll i glassformarna och ställ i frysen i minst fyra timmar.
 
Skölj formarna på utsidan med varm vatten så släpper glassarna formen lättare.
 
Lycka till!
 


Glass | Glass, Glasspinnar, Hallon |