Honungsmarinerat kycklingsspett med mintyogurt


 
Varma sommardagar orkar man inte stå vid spisen och ibland vill man att det ska gå så snabbt som möjligt men man vill fortfarande äta gott. Ikväll gjorde jag honungsmarinerat kycklingsspett och en av världens enklaste och godaste såser (enligt mitt tycke i alla fall!) - grekisk yoghurt och färsk mynta från min trädgård.
Jag tycker inte särskilt mycket om kycklingfilé då det är den tråkigaste delen av kycklingen. Dels är den torr men även ganska smaklös i jämförelse med andra delar av kycklingen. Men vill man att det skall gå snabbt så duger det utmärkt! 
Alla har väl lite kycklingfilé hemma och har man inte det så duger det lika bra med fläskfilé eller fläskytterfilé om man har det.
 
Vi åt det med massa grön sallad som jag hade i trädgården och så gårdagens surdegsbröd.
Festlig måltid på mindre en halv timme.
 
Honungsmarinat kycklingfilé för 5
1 kilo kycklingfilé
1 stor msk honung
1 tsk allkrydda
1 tsk paprikapulver
En nypa vitpeppar
Färsk finhackad koriander till garnering
 
Skär kycklingfiléerna i ca 2-3 cm stora bitar och lägg i en skål. Häll honungen och alla kryddor i skålen och blanda in i filerna. Täck skålen med folje och låt det marineras en stund.
Dela trägrillspett i mitten så får du minispettar. Trä upp ca tre- fyra filébitar och stek dem i solrosolja tills de får fin färg på ytan. Det går snabbt så se till att inte bränna eller steka dem för torrt. Tack vare honungen får man en karameliserat yta som jag älskar.
 
Mintyoghurt
3 dl grekisk yoghurt
2 msk finnhackad mynta
1 msk citronsaft
Flingsalt efter smak.
Blanda ihop allt och garnera med lite mynta.
 
 
Lämna gärna kommentarer, blir glad för feedback!
 
 


Kyckling | Honung, Kyckling, Middag, färska örter, marinad |
#1 - - Ewa:

Hej Anna! Oj, vilken superfin blogg du har, jag är så imponerad. Det var nog tur att jag min klantskalle glömde bort att jag skulle hjälpa dig i höstas, då hade den aldrig sett så här bra ut kan jag lova!!
Jag hoppas du inte är besviken på mig när jag glömde bort det. Lyckat till i fortsättningen och jag kommer följa din fina blogg troget! Kram vännen!

Svar: Hej där, gud va kul att du tittar in Ewa och gillar min blogg. Nej du jag är inte sur gumman. Jag gillar dig. Jag brinner för det här så det var bäst att jag gjorde som jag ville.Släng en kommentar då och då, jag blir bara glad.
kram Anna
Anna Demirian