Fläskytterfilé med trattkantarellsås

Det är alltid trevligt att fixa en stor bit stek, men har man bråttom som jag iband, så kan man fixa något liknande som det här under en halv timme. Inte så dåligt va!

Jag älskar att plocka svamp och har inspekterat i skogarna i min omgivning och vet vad och hur mycket svamp som finns under vartenda träd. Det är en riktig terapi för mig. Jag plockar och vi äter mycket färskt, men resten torkar jag och tar fram mitt i vintern och smular i såser. Det är utmärkt även att göra soppa. Återkommer med det en annan gång.

 

 

Gör så här

Ta och skär fläskytterfilen i 2 cm chocka skivor. Låt det vara kvar rumstempererad skål minst en timme innan stekning. Värm stekpannan, lägg en klick smör och stek skivorna snabbt. Salta och peppra efter smak. När de är nästa färdiga, strö över lite rosmarin, gärna färsk. Ta skivorna och lägg upp på ett fat och täck med folje och låt dem vila en stund.

 

 

Trattkantarellsås

1 gul lök

3 dl grädde

2 dl smulade torra trattkantareller

salta och peppra efter smak

Finnhacka löken och fräs i olja. När det börjar få färg - häll i grädden. Smula ner svampen i såsen. Låt det småputtra, salta och peppra efter smak.

Servera fläskytterfilen med ris och sallad till. Mums...
 
 


Fläskkött |