Marängfrestelse

Det här lovar jag att ni kommer att älska. Jag har inte träffat någon som har tackat nej till denna efterrätt. Krispiga utanpå och sega inuti, i kombination med hallonens syrlighet, krämig mascarpone och luftiga vispgrädden.

Marängbottnarna kan göras dagen innan och skall förvaras torrt. Resten går snabbt att fixa innan man ska äta. Man kan göra tårtbottnar. Men jag gillar att alla får sin egen liten tårta. Det är lättare att garnera efter önskemål.

Vissa kanske gillar bara med grädde andra gillar med bara mascarpone. Så har vi ju dem som ska ha laktosfritt. Detta blir lite svårt att fixa det om man har en stor tårta. 

 

 
Marängbottnar till 6 st
3 äggvitor
2,5 dl strösocker
1 tsk vitvinsvinäger
0,25 tsk salt
 
Värm ugnen 120 grader. Vispa äggvitorna med saltet till hård skum. Tillsätt sockret långsamt och vispa hela tiden.
Häll i sedan vinägern och vispa en stund till. Marämgsmeten ska vara riktig styv. Gör små runda bottnar på bakpapper. Gör lite fördjupning mitt i varje maräng för fyllningen senare.
Grädda mitt i ugnen i ca 60 minuter. Låt marängerna kallna helt på galler efter gräddningen.
 
Mascarponekräm
1 pack mascarpone
2 msk florsocker
Skal och saft från en halv lime
Vispa alltihop.
Färdigt!
 
 
Rårörda hallon
4 dl hallon
2 msk florsocker
Rör ihop. Färdigt!
 
Uppvispad grädde
3 dl grädde
3 msk florsocker
Vispa grädden sakta och häll i florsockret och vispa lite till. Färdigt!
 
Garnera marängerna med först 1 msk mascarpone, 1 msk hallonröra och sist grädde.
Pudra över florsocker.
 
 
 
 


Maränger | Färskost, Hallon, Maränger |
#1 - - Othilia:

Såg gott ut!

Svar: Tack och det smakar gott ackså.
Anna Demirian