Kalvfärsbiffar med grönsaksröra

Alla älskar köttbullar hemma hos mig,men om man är trött på det kan man göra biffar med samma färs. Man kan variera kryddningen och göra italienska eller grekiska, med mycket lök, basilika eller persilja.
Jag använder oftast kalvfärs i stället nöttfärs. Jag tycker att det är mörare.
Till köttbullar äter man ju potatismos eller makaroner. Det kan man ju inte äta jämnt, inte hemma hos mig i alla fall.
Jag har ju skämt bort mina familjemedlemmar här hemma så de vet hur man äter gott. Till biffarna gjorde jag grönsaksröra med auberginer, papprika, tomater och lök, som jag har grillat i ugnen. Egentligen ska man grilla de på grillen för att det blir godare på det viset.
Den här röran brukar man göra i Armenien varje gång man grillar. Man brukar konservera röran till vintern då man tar fram den igen. Röran äts med kött eller med en bit gott bröd, bara sådär. 
 
Jag har använt mig av samma recept som jag skrivit tidigare här i bloggen, köttbulle receptet men det är bara att forma de till biffar istället.
 
 
Grönsaksröra för 5 pers.
2 auberginer
2 stora tomater
1 gul papprika
1 röd papprika
1 stor gul lök
2 msk olivolja
 
Gör så här
 
Tvätta alla grönsaker och lägg dem på en ugnsform och grilla de mitt i ugnen i 220 grader, ca 20 minuter.
Man får vända dem då och då så att de grillas jämn. Ta ut och låt det svalna. Ta bort skinnet från paprikorna, skala auberginerna och gör densamma med tomaterna. Dela löken och skär den i tunna skivor
Fräs löken tills den börjat få färg, hacka de grillade grönsakerna grovt och stek dem i stekpannan tillsammans med löken en liten stund. Salta och peppra, garnera med färsk mynta. Jag har skördat årets första mynta från min trädgård idag.
 
Ibland önskar jag att mina läsare kan känna doften av maten genom skärmen.
 


Armeniska rätter | Armenisk, Grönsaksröra, Köttbiffar, Mat |