Lyxig surdegsbrödsmacka

 
Hej på er alla!
 
Ni vet väl att dem godaste mackorna gör man på surdegsbröd!
Jag skämtar inte prova så får ni se. Jag bakar ju så mycket surdegsbröd så det är ett perfekt sätt att fixa något snabbt och otrolig gott käk på en kvart.
Det passar perfekt för mig som jobbar hela dagen och kanske inte hinner med långkok då.
 
Jag gjorde mycket goda mackor på surdegsbröd häromdagen.
Man kan variera med kött, skinka, kyckling eller helt vegetarisk om man vill. Allt jag gjorde var att steka brödskivorna i olivolja, lite pepparrots kräm på det, sedan grillade sparris och pocherad ägg på det!
Pepparots kräm gör man enkelt genom att blanda lite crème fräsch och färsk riven pepparot som man
smaksätter med citronskal och citron saft,salt och peppar. 
 
Innan serveringen ringlade jag över lite olivolja och färsk finnhackad gräslök och dill. Det ska vara snygg för ögat såklart, glöm inte det när ni lagar mat!'
 
 
Så himla lätt och så gott!
Jag kommer nog komma med fler förslag på  goda mackor som ni kan fixa på nolltid. Under tiden så kan ni träna på att baka surdegsbröd. Berätta gärna hur det har gått!
 
Respekt för mina fina mackor! säger jag bara.
 
 
 
Kram på er
 
 
 
 
 


Lyxiga mackor | Mackor, Sparris, surdegsbröd, ägg |