/ Lyxiga mackor /

Pulled Pork

 
 
 

Det här är hur enkel, billigt och hur gott som helst att tillaga. Jag pratar om pulled pork mina vänner!

I lördags så blandade jag lite kryddor med min egen smakkombination, hällde allt detta på hel fläskkarré i min älskling kastrull "Le Creuse". Grytan med alla härligheter fick stå och gotta sig i ugnen under hela natten och när jag vaknade så luktade det underbart gott i hela köket. Sedan var det dags att skjutsa min en kilos surdegsbröd in i ugnen. Den hade kalljästförst i kylskapet i ett dygn och sedan ute ett dygn till. Surdegsbrödskivorna var mycket goda till pulled porken!

Karrén var så mör och gott så ni måste bara prova denna recept.

 

Recept

1,5 kg karré i bit

2 gula lökar i tunna skivor

1 tsk salt

2 msk olivolja

2 st finnrivna vitlöksklyftor

1 msk tomatpure

1 msk paprikapulver

1 krm svartpeppar

1 krm vitpeppar

1 dl ostrånsås

1 msk soja

2 msk vitvinsvinäger

1/2 dl vatten

Gör så här

Sätt ugnen på 120 grader. Lägg lökskivorna på botten av en gjutjärnskastrull, salta karrén och lägg på löken.

Värm olivolja i en kastrull och häll i alla ingredienserna till marinaden och låt det koka upp i ett par minuter och sedan häller du det över köttet.

Lägg på locket och långkoka karrén mitt i ugnen i ca 8 timmar. Ta ut och låt det vila, sedan dra isär köttet och låt det stå i såsen som finns i kastrullen.

 

Servera med sallad på surdegsbrödskiva och chili för dem som gillar heta!

 

 

 

 

 
/ Event /

Matevent med Conosur

 
 
Hej på er
 
I fredags var jag och andra matbloggare som var med i recepttävlingen för Cono Sur bjudna på ett matevent i restaurangakademien att laga mat med Julius Wallmo.
Cono Sur välkomnade oss alla med lite mousserande vin Cono Sur, brut och sedan var det dags att hjälpa till och komponera ihop maträtterna som vi skulle njuta av under kvällen med 4 olika viner från Cono Sur.
 

 
Här berättar Julius hur vi ska hjälpa till med huvudrätten och hur man ska handskas med ankbröstet för ett bra resultat. Han hade en massa bra tips och små knep för oss matnördar.
 
 
Först åt vi en härlig och krämig Jordärtskocksoppa med anklever. Det var så himla krämig och bara kändes som en molnbubbel i min mun för er som förstår vad jag menar ;)
Det slank ner med Cono Sur Gewurtsraminer 2013 Chile.
 
Sedan kom det en explosion av havssmak på tallrik. Carppacio på sej med forellrom, ostron, sjökorall och soja. Den avnjöt vi med en Cono Sur, Vinjard Chardonnay, 2013 Chile.  
 
 
 
Den tredje rätten var Kalvbräss med Karljohansvamp, bondbönor och tryffel. Det serverades Ocio Pinot Noir till denna underbara rätt.
 

Till sist - den här underbara rätten som består av kryddstekt ankbröst med puylinser, pasternakspuré och kantareller.
Detta sköljde vi ner med underbar Cabernet Sauvignon, Carmenere.
 
Jag hade en underbar och trevlig kväll med alla matnördar. Mycket trevlig gäng som brinner för samma sak som jag och ingen blir ju trött på matsnack eller ta bilder på maten stup i kvarten.
Jag känner ju mig så hemma med alla dessa människor. Kvällen avslutades med kaffe, goda éclairs och choklad.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kommentarer (1)


Conosurswe / recepttävling / restaurangakademien
/ Choklad /

Chokladtryffel kaka


Det här är en kaka för choklad älskare! mörk choklad alltså :)
Därför så måste ni bara prova baka den här. Lätt och hur gott som helst med en kopp stark kaffe eller utan.
 
Recept
 
150g smör
1,5 dl socker
2 ägg
150g choklad 70%
1/2 dl kakao
2 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
 
Gör så här
 
Sätt ugnen på 170 grader.
Smält smöret och låt det svalna. Hacka chokladen och smält  över ett vattenbad. Blanda ägg med socker i en bunke. Häll i sedan det smälta chokladen, smöret och dem torra ingredienserna och blanda till en slät smet.
Häll smeten i en smord bakform ca 24 cm och grädda i nedre delen av ugnen i max 20 minuter. Det ska fortfarande vara lite lös i mitten av kakan. Ta ut kakan och låt det svalna ordentligt.
 
Servera med vispad grädde och hallon. Jag har garnerat kakan med pepparmynt blommar och blad.
 
lycka till