Pulled Pork

 
 
 

Det här är hur enkel, billigt och hur gott som helst att tillaga. Jag pratar om pulled pork mina vänner!

I lördags så blandade jag lite kryddor med min egen smakkombination, hällde allt detta på hel fläskkarré i min älskling kastrull "Le Creuse". Grytan med alla härligheter fick stå och gotta sig i ugnen under hela natten och när jag vaknade så luktade det underbart gott i hela köket. Sedan var det dags att skjutsa min en kilos surdegsbröd in i ugnen. Den hade kalljästförst i kylskapet i ett dygn och sedan ute ett dygn till. Surdegsbrödskivorna var mycket goda till pulled porken!

Karrén var så mör och gott så ni måste bara prova denna recept.

 

Recept

1,5 kg karré i bit

2 gula lökar i tunna skivor

1 tsk salt

2 msk olivolja

2 st finnrivna vitlöksklyftor

1 msk tomatpure

1 msk paprikapulver

1 krm svartpeppar

1 krm vitpeppar

1 dl ostrånsås

1 msk soja

2 msk vitvinsvinäger

1/2 dl vatten

Gör så här

Sätt ugnen på 120 grader. Lägg lökskivorna på botten av en gjutjärnskastrull, salta karrén och lägg på löken.

Värm olivolja i en kastrull och häll i alla ingredienserna till marinaden och låt det koka upp i ett par minuter och sedan häller du det över köttet.

Lägg på locket och långkoka karrén mitt i ugnen i ca 8 timmar. Ta ut och låt det vila, sedan dra isär köttet och låt det stå i såsen som finns i kastrullen.

 

Servera med sallad på surdegsbrödskiva och chili för dem som gillar heta!

 

 

 

 

 


Lyxiga mackor | Macka, Puled Pork |
#1 - - Anne:

Ser helt fantastisk gott ut Anna

Svar: Hej och tack snälla Anne. kram Anna
Anna Demirian