ConoSur Bloggercompetition 2014-del 2

 
Hej på er,
vart var vi nu igen, efter en god frukost - French style - så ger vi oss till matstudion där jag ska tävla.
 
 
Först så välkomnar Adolfo Hurtado, VD och grundare av bolaget ConoSur, oss alla med lite musserade vin från Cono Sur Brut, artikel nr 77696 i systembolagets beställningssortiment.
 

Trevliga Daniela Bannura från Cono Sur.
 
 
Cris in action och förbereder musslorna till Irlands deltagare som ska använda dessa i sin maträtt.
 
 
Jag in action och är full koncentrerad på mina rödingfilé.  Det är så att jag fick filéer istället hel röding, torkade aprikoser istället färska, gröna bönor istället sockerärter så jag fick improvisera en del. Lite spänning är bra tycker jag.
 

Sådär ja, nu är jag färdigt med min rätt. Stekta rödingsfiléer på krispig grön sallad toppad med aprikossmör.
Rätten passar med det vita vinet Bicicleta Gewürztraminer (nr 6680 systemetbolaget].
Vinet har inslag av aprikoser som jag tycker passar så fint ihop med mitt aprikossmör.
En lite trött men mycket lycklig och nöjd Anna som alltid när jag är i köket och skapar något.
Snart, när alla har tagit kort på min rätt, så ska juryn smaka på den.
 

Först ut kommer bidraget från Irland med sin lövbifflindade musslor och tillbehör med tomater och sallad.
Efter mig så kommer Johanna från Finland med sin Lax taco.
 
Då är det dags att presentera min rätt för Adolfo Hurtado som är VDn och vinmakaren för Cono Sur och Cris Carpentier och som just nu medverkar i juryn i Chile Mästerkock, sedan Jo Mansell som bloggar om mat och vin.
Det är spännande för att alla tycker att det är gott och allt blir uppätet, jag lovar, det är väl bra betyg eller?
Kolla på Cris, hur allvarlig han är, hur ska jag tolka det då? :)
 
Nu har jag gjort allt jag har kunnat och det finns inget annat att göra. Får se vem som vinner tävlingen.
 

Titta vilken god tagliatelle har Cris fixat åt oss med hjälp av Mathieu.
Med anka och svamp och smaksatt med grovmalen kaffebönor och kryddpeppar. En härlig pastarätt med finnriven parmesan på och som är ljuvlig i smaken och så enkel att skölja ned med ett gott rött vin.
 

Efter tävlingen så tackar Adolfo oss och önskar oss lycka till. Vinnaren kommer att presenteras ikväll på ett hemligt ställe. Vad det är för ett ställe är en överraskning.
Så spännande!
Må bästa recept vinna!!!
fortsättning följer...
 
 
 
 
 
 
 
 


Cono Sur | Armenisk jul, Conosur, bloggercompetition, paris |