/ Allmänt /

Stolt provbagare

 

 
Ni vet väl att Sebastien Boudet är en stor inspirationskälla för mig och jag är kär i surdegsbakning från den dagen han lärde mig att baka bröd på riktigt!
 
För ett tag sedan så fick jag vara en av dem lyckliga provbagarna till recept från hans nya bok "Le BAK BOK".
Här få ni se mina bilder och tolkning efter jag har bakat hans recept.
 
Första är en cheesecake som är otroligt god och allt är verkligen bakat från scratch.
Andra bilden är chokladcookies som var hur goda som helst.
Tredje bilden är lingonbröd som är så otroligt god, saftig och en riktig skönhet för ögat med små röda prickar inuti när man skär i brödet.
 
   
 
 

Som tack för min insats så fick jag hans nya bok signerad och jag finns med i hans tack lista i boken, "Anna Demirian" står det.
Känner mig riktig stolt, som ni förstår.
 
Tack Sebastien Boudet för att jag fick provbaka och tack så mycket för den nya boken och att mitt namn finns med.
Jag starkt rekommenderar att köpa hans böcker. De är fulla av kärlek och riktiga bakverk som ingen annan gör.
 
Kram på er alla!!!
 
 
 
 
 
 
/ Grillat /

Grillspett Anna style


Det här är en super god kombination som ni ser och svår att misslyckas med.
 
Små bitar av kött, kyckling eller fisk med grönsaker som man kombinerar precis hur man vill.
Hur som helst så tar man exakt det man vill ha på sin grillspett.
När jag grillar så är det själva marinaden som är mycket viktigt förutom köttet såklart. Jag köper alltid svenskt kött och även ekologiskt lammkött.
Jag fixar alltid min egen marinad med egna färska örter, olivolja, paprikapulver, svartpeppar och vitlök.
Jag finnhackar örterna och blandar dem med resten av ingredienserna och sedan bankar jag allt i min stora sten mortel. Doften sprider sig i hela köket. Sedan marinerar jag köket med det som får ligga och dra och suga åt sig alla smaker. 
 
Grillmarinad
 
1 dl finnhackad oregano
en nypa fänkålsfrön
2 st vitlöksklyftor
en tsk röd papprika pulver
1/2 dl olivolja
1/2 svartpeppar
1 tsk salt
 
Gör så här
 
Häll alla ingredienserna i en stor mortel och banka ordentlig. Häll sedan i den finnhackade oreganon och banka lite till men mosa inte för mycket. Färdig för marinad!
 
Grillspett ca 10 st
 
1 kg fläsk ytterfilé
500 g små champinjoner
1 st stor gul papprika
1 st stor röd papprika
3 st stora gul lök
 
 
Gör så här
 
Lägg grillspetten i vatten ett par timmar innan grillningen för annars brinner de på grillen.
Skär köttet i fyra cm tjocka bitar, marinera och under tiden det sker förbereder du grönsakerna.
Skär paprikan i grova bitar, skär löken i klyftor, salta och peppra alla grönsaker och även svampen.
Trä köttet och grönsakerna på spettet och grilla tills du får en fin färg och grillyta.
Vänd gärna ofta så att du får jämn grillning.
 
 
Servera gärna kokt potatis med dill och tzatziki.
Ett gott surdegsbröd är ett måste på mitt bord!!!
 
 
Lycka till!
 
 
 
 
 
 
 
/ Grillat /

Grillade champinjoner med kalvfärsfyllning


Hej mina fina följare - ni som tittar in och använder mina recept och ni som vågar skriva fina kommentarer.
Tack!
 
Ni vet ju att jag älskar att grilla och jag misstänker att många av er också gör det så här kommer ett nytt recept och lite inspiration från mig.
Denna vecka kommer det att vara bbq - tema på Kitchenofanna. Ni får en titt på hur jag kryddar, marinerar och grillar.
 
Förra veckan grillade jag mega champinjoner, riktigt stora!
De var ca 10-12 cm i diameter. Dem fyllde jag med kalvfärs och lite kryddor, Det blev sååå gott och självklart vill jag dela med mig av receptet.
 
Recept
 
5 st stora champinjoner
250 g kalvfärs
1 st finnhackad gul lök
2 klyftor finnriven vitlök
finnhackad svampfot
1/2 dl vatten
1 msk finnhackad persilja
en nypa svartpeppar, röd papprika, vitpeppar och salt
 
Persilja och olivolja till garnering
 
 
Gör så här
 
Ta bort fötterna från svamparna, finnhacka dem och lägg i en skål. Blanda alla ingredienser för färsen med finnhackade svampen och blanda till en smidig färs.
Salta svamphatten och fyll med kalvfärsen och grilla på medelvärme. Känn med fingret på färsen och när den inte är lös så är det färdigt. Det tar ca en kvart att grilla.
 
Värm under tiden pita bröd och servera svampen med lite finnhackad persilja och olivolja på.
Sååå himla gott!