/ Våfflor /

Surdegsvåfflor

 
Hej på er alla mina läsare, ni som följer och tror på mig och blir inspirerade av mig.
 
Som ni ser så är jag inte den mest aktiva bloggare som ni känner till men om ni följer mig på instagram (med namnet Kitchenofanna) så ser ni nog att jag uppdaterar där betydligt oftare med bilder på det jag lagar och bakar.
 
På vardagarna är det ganska tajt med tid och då hinner jag inte att jobba så mycket med bloggen och lägga inlägg, men jag lagar mat och bakar som vanligt för det ger mig energi och jag blir så otrolig lycklig av det.
Jag älskar det helt enkelt och hoppas jobba med det en vacker dag. Jag kommer dit på något sätt ska ni se!
 
Jag kan sitta och prata om matlagning och bakning hur länge som helst, stackars dem som får sitta bredvid mig då. Nej så jobbig är jag inte, jag är ganska blyg av mig men slappnar av när jag pratar om mat.
Jag får alltid feedback och får höra att jag borde jobba med det här för att jag är sååå duktig på det!
Tack till alla som tror på mig och ger mig feedback ;)
 
Ni vet att jag bakar surdegsbröd och ääälskar det. Jag bakar bröd, bullar och häromdagen surdegsvåfflor på våffeldagen. Min inspiration kommer från surdegsbrödkungen Sebastien Boudet.
För ett par veckor sedan så gjorde han surdegsvåfflor på Nyhetsmorgon på tv 4 och jag var ju bara tvungen att prova göra för det lät ju så gott!!!
 
Jag har använt mig av Sebastiens våffelrecept men istället för jäst så har jag i 200 g surdeg i smeten.
Jag förberedde våffelsmeten på morgonen och lätt den vila och bubbla i rumstemp och gräddade dem när jag kom från jobbet vid fyra.
Jag la mina färdiggräddade våfflor i ugnen för att hålla dem varma och frasiga. Det går utmärkt även att frysa in våfflorna och värma dem sedan i ugnen vid behov. Jag gillar inte Micro.
Det blev helt underbara våfflor. En del åt vi med smetana, kaviar, röd lök och toppad med dill. Resten åt vi med vispad grädde och färska bär.
 
Ni måste prova göra det här och berätta gärna hur det gick!
Receptet finna på www.recept.nu
 
 
Lycka till ;)
 
 
 
 
 
/ Plättar och Pannkakor /

Maunt American pancakes

 
Älskar helger, sovmorgon och att man kan ta det lugnt men framför allt att hela familjen samlas och äter sen frukost i lugn och ro. Jag älskar att duka fint och njuta länge vid frukostbordet med familjen. Findukningen är en stor del av njutningen. Man äter ju med ögonen också så spar inte på finporslinet och dukar. Använd allt och njuuuut - för livet är som man gör det.  
I helgen gjorde jag amerikanska pannkakor. Det har blivit lite som tradition då vi äter pannkakor på söndagar ganska ofta.
Jag älskar det och denna gång hade jag färska bär och honung som tillbehör, man måste ju variera lite.
Jag längtar verkligen efter sommaren och värmen så att jag kan duka frukost ute på mornarna men ganska snart så kan vi göra det förhoppningsviss.
Jag försöker verkligen inspirera er och framföra det jag skapat genom mina bilder hur gott det är allt jag lagar.
Hoppas att ni tycker att de är fina och blir inspirerade och återkommer med lite feedback.
Receptet är detsamma som jag har i bloggen men denna gång så har jag stekt pannkakorna med en liten panna istället för plättpanna.
Om smeten står och vilar en stund innan man steker så får man lite fluffigare pannkakor.
 
 
Lycka till!