/ Efterrätter med frukt /

Somriga efterrätter

 
 
Sommaren är här!!!
Jag älskar sol och värme och allt vad det innebär som tex att man kan grilla gott och äta goda efterätter.
Här får ni förslag på olika somriga efterätter som ni kan fixa och njuta.
Först och främst så älskar jag jordgubbar. För mig är de lika med sommaren - ingen snack om det och vaniljglassen förstås.
Första efterrätten är vaniljglass med jordgubbar som jag har skurit i bitar och marinerat i lite socker och limesaft.
500g jordgubbar, 2 msk socker och 3 msk limesaft. Låt det stå i kylen en liten stund och toppa sedan vaniljglassen med det. Jag gillar att servera i små burkar men ta det ni har. 
 
Nästa efterrätt är maränger toppade med vispad grädde och jordgubbar som jag har marinerat med socker och äkta vanilj. Dela jordgubbarna, sockra och blanda vanilj som du har skrapat av en vaniljstång. Låt det stå en stund i kylen. Toppa marängen först med grädden och sedan vanilj marinerade jordgubbarna.
Pudra med florsocker innan serveringen.
Recept på maränger finns i bloggen. Njuuut!!!
 
 
 

Det här är sååå gott och perfekt att fixa direkt efter grillen. Skär ananasen i 2 cm tjocka  skivor och grilla på bägge sidorna tills de får fin färg.
Servera med vaniljglass och strö över lite rostade kokosflingor. Det ger lite crunch och passar väldigt bra ihop.
Det här blir en succé - det lovar jag.
 
Lycka till och ha en bra helg!
 
 
 
 
 
/ Piroger /

FETA Fetaost piroger

 
Hej på er!
 
Häromdagen så gjorde jag piroger med fetaostfyllning.Så otrolig goda och ganska enkla att göra.
Det här är för fetaostälskare som mig!
Jag älskar fetaost så otrolig mycket och har det alltid hemma. Jag köper alltid äkta grekisk fårost eller bugarisk och tycker att de sorterna är otrolig goda. Det finns mycket FUSK fetaost därute. Tex så finns det många sorter som är baserade på komjölk!!!
 
Mina piroger innehåller inte så många ingredienser och ni har säkert det mesta hemma. Tycker verkligen att ni ska testa och baka.
Pirogerna passar utmärkt ätt äta med soppa eller som de är och även ta till picknik och utflykter. 
Det går bra att frysa in och ta ut när ni behöver det.
 
 
Pirogdeg 15 st
 
10 dl mjöl
300 g smör eller margarin
3 dl naturell yoghurt
 
Fetaost Fyllning
 
300 g fetaost
2 dl finnhackad persilja
1 ägg
 
Pensling:uppvispad ägg, sesamfrön
 
Gör såhär
 
Häll upp mjölet i en skål och smula margarinet i det med fingertopparna. Tillsätt yoghurten och arbeta ihop till en smidig deg. Låt degen vila i kylen i 30 minuter.
Sätt ugnen på 220 grader.
Smula osten i en skål med gaffel och blanda i ett uppvispad ägg och finhackat persilja.
Kavla ut degen ganska tunt och skär ut runda bitar om ca 10 cm i diameter. Använd gärna en skål eller liknande för lättare göra detta. Lägg en klick fetaostfyllning och vik ihop kanterna på pirogen med fingertopparna.
Lägg pirogerna på bakpappersklädda plåtar och pensla med uppvispad ägg och strö på sesamfrön.
Grädda i mitten av ugnen 10 -15 min tills de får färg.