/ Conosurbloggercompetition2015 /

Dags att rösta!!!

 
 
Hej på er,
nu är det dags att rösta!!!
För er som har missat så är jag med i recepttävlingen igen med Conosurs viner och har gjort ett recept som jag tycker passar utmärkt till det röda vinet Organic Cabernet/Carmenere.
Jag hoppas och vill mycket gärna att ni backar upp mig och röstar på mitt recept denna gång också.
Jag kommer att bli så himla glad.
 
Man kan bara rösta en gång per person.
Här är länken: http://bloggercompetition.conosur.com/index.php/vote
 
 
Tack snälla ni och varma armeniska kramar Anna ;)
Kommentarer (3)


Chile / Conosur / Conosurswe / Middag / recepttävling
/ Matpajer /

Kantarell tarteletter med blåmögelost

 
Recept för 6 st små eller en stor paj. 
 
Pajdeg
125 g kall smör
3 dl mjöl
2-3 msk kall vatten
 
Fyllning
1 gul lök
150 g färska kantareller
Färsk persilja
Smör och olja till stekning
Salt och peppar efter smak
 
Mjölkblandning
3 dl mjölk
3 ägg
1 msk mjöl
70 g blåmögelost
2 dl riven ost
Salt och vitpeppar
 
Gör så här
Smula ner smöret i en bunke med mjölet, häll i vattnet och arbeta snabbt ihop röran till en deg. Knåda inte degen. Kavla ut degen degen tunt och klä pajformerna med hjälp av en kavel, skär kanterna med en kniv.Nagga bottnen med en gaffel innan du lägger i fyllningen. Lägg formerna i frysen och börja med fyllningen. Dela löken och svampen, skär löken i tunna skivor. Stek löken och svampen ihop snabbt i smör och olja lätt så de får lite färg. Salta och peppra efter smak. Blanda alla ingredienser till mjölkblandningen och vispa lätt med en handvisp till en klumpfri smet. Ta ut pajskålen från frysen, lägg i fyllningen, häll över mjölkblandningen och grädda mitt i ugnen, 220 grader i ca 30 minuter eller tills pajen har fått fin färg. Lägg på små bitar av blåmögelost på tarteletterna när de är nästan klara, sista 3 minuterna. Det ska bara smälta lätt.
Garnera tarteletterna med smörstekta kantareller och färsk persilja.
 
 
Kommentarer (0)


Kantareller / Middag / Tarteletter / skogensguld