/ Surdegsbröd /

Bröd är livet!

 
Hej på er,
vad ska jag säga? jag älskar bröd och så här kan det bli när jag är i köket.
Surdegsbrödbakning är nog det bästa jag vet, från början till slut.
 
Kan inte låta bli att snitta brödet och bara stirra hur det bakas i ugnen. Har ni provat så vet ni vad jag menar.
Det är ingen ide att skriva mer för bilderna säger allt, tycker jag.
 
Bröd är livet!!!
 
 
 
 
 
/ Soppa /

Zucchinisoppa med smulat fetaost och persilja


Här kommer min Zucchini soppa som jag har tillagat. Mycket gott och fräsch, lätt att tillaga och så är det med min egen touch, alltså Anna style.
Den här soppan har få ingredienser och kanske har ni dem hemma redan. Om så ta och prova. Det tar bara 5 minuter.
Jag mixade soppan med min nya blender Oster Versa och det tog knappt någon minut att mixa till en krämig konsistens. Härligt!!!
 
När jag var barn så brukade jag smula fetaost i alla soppor och det sitter ju kvar. Just i den här soppan har jag gjort likadan, det ger sälta som jag älskar. Ni som följer mig vet att jag älskar fetaost som en besatt.
 
Jag har ingen grädde i då jag tycker att det blir för fet och man har svårt att känna smaken efter vad man äter. Gräddsmaken dominerar oftast, precis som ketchup.
Till alla sorters soppa så har jag alltid min egen surdegsbröd i skivor som jag rostar med lite olivolja,
gnider med en vitlöksklyfta och strör på lite flingsalt.
 
Recept 4 pers
 
1 stor zucchini (ca 400g)
2 små potatis
1 gul lök
1/2 msk smör
1 krm muskotnöt
6 dl grönsaksbuljong eller vatten.
salta, peppra efter smak
 
Till garnering
fetaost, färsk persilja och lite olivolja
 
Gör såhär
 
Grovhacka zucchinin och lök, skala potatis och skär tunt. låt grönsakerna svettas i smör i en kastrull. Häll i vattnet eller buljongen och låt koka tills potatisen känns mjukt. Tar max fem minuter.
Mixa allt till en krämig soppa. Häll i mera vatten om det är tjockt, salta, peppra och riv lite muskotnöt.
Smula fetaost i soppan, färsk persiljeblad och droppa lite olivolja.
Färsk bröd/surdegsbrödskivor rostad med lite olivolja och lite vitlök är nästan ett måste med det här.
 
 
 

 
/ Pasta /

Finger licking good pasta

 
Det här maträtten är en skål av kärlek! jag lovar.
Laga den på alla hjärtans dag, på en romantisk middag eller en vanligt dag, alla dagar är speciella  på sitt sätt.
 
Har ni hört uttrycket "finger licking good"? Pasta, musslor, saffran, vit vin och toppad med färsk persilja. Det här rätten gör mig glad och jag älskar färgerna. 
Saffranet har jag köpt av min trevliga kollega som kommer från Iran.
 
Min pastarätt går hur snabbt som helst att fixa och smakar helt gudomligt. Riktig restaurang rätt som du fixar hemma i ditt eget kök på nästan mindre än en halvtimme. Glöm bara inte bort färska baguetter, gärna hembakade som är ett måste då du skall torka upp all den gudomliga såsen som är i botten av skålen.
Underbart som sagt och skulle ni vilja baka egna franska baguetter så har jag recept på bloggen!
 
Det är så himla gott att man ska inte skämmas att slicka sina fingrar.
 
Recept för 5 pers.
 
Spagetti 500 g
1 kg blåa musslor
5 msk olivolja
1 stor finnhackad gul lök
2 vitlöksklyftor, tunn skivade
1 liten urkärnad och finnhackad chili
0,5 g saffran
3 dl vitt vin
1 dl grädde
saft av en halv citron
salt och peppar efter smak
grovhackad persilja
 
 
Gör så här
 
Sätt på pasta vatten. Kolla musslorna en och en, tvätta och kasta dem som har öppnat sig. Börja koka pasta.
Fräs löken, vitlöken och chilin och saffranet utan att det får färg. Häll i vinet, grädden och låt det koka upp snabbt. Häll i musslorna, lägg på locket och koka på hög värme ett par minuter bara.
Sila pasta snabbt och häll i kastrullen med musslorna. salta och peppra efter smak. Blanda försiktig och ta från värmen.
Garnera med persilja och servera omedelbart - och hör ni!  glöm för Guds skull inte baguetterna!!!
 
Lycka till!