Zucchinisoppa med smulat fetaost och persilja


Här kommer min Zucchini soppa som jag har tillagat. Mycket gott och fräsch, lätt att tillaga och så är det med min egen touch, alltså Anna style.
Den här soppan har få ingredienser och kanske har ni dem hemma redan. Om så ta och prova. Det tar bara 5 minuter.
Jag mixade soppan med min nya blender Oster Versa och det tog knappt någon minut att mixa till en krämig konsistens. Härligt!!!
 
När jag var barn så brukade jag smula fetaost i alla soppor och det sitter ju kvar. Just i den här soppan har jag gjort likadan, det ger sälta som jag älskar. Ni som följer mig vet att jag älskar fetaost som en besatt.
 
Jag har ingen grädde i då jag tycker att det blir för fet och man har svårt att känna smaken efter vad man äter. Gräddsmaken dominerar oftast, precis som ketchup.
Till alla sorters soppa så har jag alltid min egen surdegsbröd i skivor som jag rostar med lite olivolja,
gnider med en vitlöksklyfta och strör på lite flingsalt.
 
Recept 4 pers
 
1 stor zucchini (ca 400g)
2 små potatis
1 gul lök
1/2 msk smör
1 krm muskotnöt
6 dl grönsaksbuljong eller vatten.
salta, peppra efter smak
 
Till garnering
fetaost, färsk persilja och lite olivolja
 
Gör såhär
 
Grovhacka zucchinin och lök, skala potatis och skär tunt. låt grönsakerna svettas i smör i en kastrull. Häll i vattnet eller buljongen och låt koka tills potatisen känns mjukt. Tar max fem minuter.
Mixa allt till en krämig soppa. Häll i mera vatten om det är tjockt, salta, peppra och riv lite muskotnöt.
Smula fetaost i soppan, färsk persiljeblad och droppa lite olivolja.
Färsk bröd/surdegsbrödskivor rostad med lite olivolja och lite vitlök är nästan ett måste med det här.
 
 
 

 


Soppa | OsterVersa, fetaost, soppa, vegetarisk |