/ Armeniska rätter /

Auberginerullar


Hej på er,
 
Här får ni receptet på mina auberginerullar som gjorde succé på armeniska ambassadens invigning i Riddarhuset i Stockholm. Kommer ni ihåg att jag fick äran att laga buffén för 300 personer?
Just de här rullarna var med fast med lite annorlunda garnering.
 
Alla gillade det och till och med kocken Börje som inte gillade eller åt auberginer frågade efter receptet efter att han hade smakat.
Jag älskar de här smakerna som man får när man tar en tugga. Sötman från russinen med den krämiga crème fraichen, krispig från valnötterna och lite hetta från chilin och som grädde på mossen den färska dillen. Jag älskar ju örter!
Det här är också en av rätterna som jag har ätit sedan barnsben och vet inte riktigt om det är typiskt armeniskt eller inte men den får hamna under den kategorin i alla fall.
 
Recept ca 20 rullar
 
4 smala, avlånga auberginer
2 dl crèmefraiche
2 msk valnötter
1 tsk russin
1 msk finhackad färsk dill
1 klyfta vitlök
färsk chili efter smak.
 rapsolja till stekning.
 
Gör så här:
 
Tvätta och skär auberginerna till 2 mm tunna skivor med mandolin. Lägg dem i en stor skål och salta.
blanda crèmefraiche, finhacka valnötter, russin, dill och finriven vitlök och blanda till en fyllning. För hetta tillsätt chili efter egen smak.
Torka bort all vatten som har kommit ut från auberginskivorna. Stek dem jämnt på bägge sidorna i rapsolja och lägg dem på hushållspapper för att få bort oljan. Låt det kallna.
Bre på med tunn lager med fyllning på varje auberginskiva och rulla ihop. Förvara i kylskåp.
 
Garnera med färska dillkvistar och hackade valnötter.