Fläskkottlettrulle lindat med färska örter

 
 
Hej på er,
 
här kommer ett mycket bra recept att på ett mycket enkelt sätt piffa upp en torr och tråkig fläskkottlettbit.
En bit fläskkottlett rullad med en massa färska örter och vitlök, låter gott eller hur? det är det också!
Till detta kan man servera potatisgratäng, ris, bulgur eller det man vill. Själv tillagade jag svamprisotto som var helt gudomlig.
Allt detta sköljdes ner med lite italienskt vin. Jag är mer för röda mustiga viner har jag kommit på!
 
 
Recept
1 kg benfri fläskkottlett i bit
1 msk färsk finnhackad rosmarin
1 msk färsk finnhackad timjan
2 klyftor vitlök
2 msk olivolja
1 tsk salt
svarpeppar
 
Smör och olja till stekning
 
Gör så här
 
Banka örterna med vitlöken och olivoljan i en mortel till mindre bitar men inte mos.
Rensa det rumstempererade köttet från senor och skär ut köttet till en avlång köttbit i ca 1,5 cm tjock. Banka på köttet att det blir slät, salta och peppra ordentligt. 
Gnugga på örtblandningen, rulla ihop köttet och bind med stektråd.
Stek runt om i en panna med lite smör och olja och stek färdigt i ugnen i 150 grader till en innetemperatur på 70 grader. Jag använder min köttermometer som funkar varje gång. Ta ut köttet lite tidigare för den är fortfarande varm och fortsätter tillagas.
Låt det vila en stund innan man skär och serverar.
 
 
Smaklig måltid!
 



Fläskkött | Middag, färska örter |