Våffeldagen

 
Det är klart att jag gjorde egna frasiga och otrolig goda våfflor på våffeldagen. Det är ändå lite speciellt att äta våfflor just på våffeldagen.
 
Jag älskar att äta våfflor med smetana, löjrom toppad med dill och lite citronsaft.  
Smetana har jag ätit sedan barnsben och jag älskar det men man kan såklart ta crème fraiche eller gräddfil istället.
Den söta våfflan vill jag ha med lite vispad grädde och bär på. Enkelt och gott som det ska vara.
 
Hemligheten med mina frasiga våfflor är att jag har dem i ugnen i 50-100 grader efter gräddningen. På så sätt håller de sig frasiga och lagom varma inför serveringen.
 
Recept 12 st.
5 dl mjölk
4,5 dl mjöl
100g smält smör
3 ägg
2 tsk bakpulver
En nypa salt
1 dl kolsyrat vatten
 
 
Gör så här:
 
Vispa samman mjölk, mjöl, ägg och tillsätt sedan bakpulver och salt och blanda till en slät smet. Rör i smöret och vattnet.
Låt det stå en halvtimme. Grädda våfflorna i ett hett våffeljärn. Glöm inte att pensla med smör mellan varven!
Lägg de nygräddade våfflorna på galler och håll dem varma i ugnen.
 
 
Tycker för övrigt att ni är snåla med att kommentera, vad tycker ni om mina bilder nuförtiden? ;)
 
 
 


Våfflor | våffeldagen, våfflor |
#1 - - Ann-Louise Eriksson :

Det är urläckra bilder 😋
Våfflor är ju så gott med både salta och söta tillbehör.
Jag ser att du har kolsyrat vatten i smeten. Har det egenskapen att hjälpa till med frasighet, fluffighet eller något annat?
Kram Ann-Louise

Svar: Hej Ann-Louise,Tack snälla. Det är verkligen gott med våfflor både med söta och salta tillbehör. Dem blir frasiga och goda med denna recept.
Ha en bra söndag
kram/Anna

Anna Demirian