/ Lamm /

Grillade lammracks med persiko-kompott


Hej på er,
 
nu är jag igång igen, det vill säga att jag har skaffat en likadan kamera som jag hade och som blev stulen.
Jag kommer att aldrig förstå varför man måste ta andras saker! men det är väl deras jobb antar jag, tjuvarnas alltså!
Under tiden så har jag varit så himla ledsen och nedstämt då jag inte kunnat jobba med bloggen. Så ni förstår hur mycket det här betyder för mig. Mycket viktig del av mig och för att jag ska vara Anna helt enkelt ;)
Jag älskar det här.
 
Det här är min första bild med den nya kameran och om jag skall vara ärlig så har jag glömt bort hur man använder den men jag får väl börja från början igen.
Ikväll grillade jag lammracks marinerat med rosmarin och vitlök och persiko-kompott som stod och puttrade på grillen. Lite grönska från trädgården, salladslök mm. 
I onsdags var jag bjuden på ett studiebesök av Scan och  besökte en lammgård och lärde mig att stycka lamm.
Jag fick lammet hem mid mig så det här är lammracks från Scan. Underbart med svensk lamm. Jag kommer att skriva om besöket senare på bloggen.
Behöver nog inte säga hur mör och gott det var. Persiko-kompotten var lite syrlig och lagom sött till mina racks och ingen frågade efter rödvinsåsen.
 
Persiko-kompott
 
3 färska persikor
2 msk rörsocker
en skvätt vatten
 
Gör så här:
Skär persikan i klyftor och lägg i en liten kastrull och lägg på grillen medans du grillar köttet eller på spisen. Häll i vattnet och låt det småputtra med locket på under ett par minuter. Häll i sockret och låt det gotta sig några minuter till. Det ska inte koka sönder och ha lite tuggmotstånd kvar.
 
 
Recept lammracks:
 
1,2 kg lammracks
1 stor kvist rosmarin 
3 msk olivolja
1 klyfta vitlök
salt, peppar
 
Gör så här:
Finnhacka rosmarin, blanda med olivoljan och finnriven vitlöken. Blanda ihop, salta  och peppra den rumstempererade lammracksen och häll i örtoljan. Gnid in marinaden i köttet och låt det stå, antingen över natten eller någon timme innan grillningen. Lägg lammracksen på grillen och grilla jämn i max 8 minuter. Låt det gärna vila en stund innan du skär och serverar.
 
Att göra egna marinader är både enkelt, personligt och mycket gott!!!
Lycka till och våga testa nytt.