Armenien - mina smakers ursprung

 

Här har ni lite bilder från förra årets resa till Armenien. Underbar natur med ringlande bergkedjor och djupa dalar. Upp och ner med en massa bergsklippor som har tagit åratal för armenierna att bygga upp.
Jag älskar våra berg! De representerar oss och vår styrka. De påminner också mig om min armeniska temperament som snabbt svänger upp och ner ;)
Denna gång var min resa mycket fokuserad på mat och vin för att kunna lära mig mer om just mer traditionell armenisk mat.
Olika områden har olika mattraditioner och sitt sätt att laga mat och baka bröd. Jag besökte vinfabriken Areni i byn Areni och smakprovade olika viner och köpte en hel del med mig också.
Min favorit är granatäppelvinet som jag ofta bjuder på när jag har fina gäster på mina armenisk matkvällar.
Mina älskade mullbär från farmors trädgård som är så söta, smakrika och tar mig tillbaka till barndomen när jag som liten klättrade i träd och skakade grenarna för att få ner de mogna mullbären.
Minnen som sitter kvar och min älskade farmor som inte finns längre :( Träffade henne en sista gång och lagade mat till henne och släktingarna. Hon tyckte att jag har lyckats med alla smaker och var stolt över mig.
 
Jag tycker att jag lärde mig en hel del under resan och jag besökte även en mycket världsberömd restaurang som heter Dolmama. Många stadsöverhuvuden och kändisar har besökt denna restaurang. Ni kan läsa mer om det på bloggen.
Dessutom reste jag över hela Armenien till ställen som jag inte sett tidigare just för att utforska maten.
Det har jag försökt presentera här på olika sätt. Jag har fått ganska mycket uppmärksamhet  från olika håll och har fått mycket viktiga uppdrag tex som när jag lagade mat för invigningen av Armeniska ambassaden. Vilken ära att få förtroende för att laga mat och presentera armenisk mat, eller hur!?
 
Kan säga att jag har en hel del matrelaterade framtida planer och tänker kämpa vidare med det här.
Ingenting är omöjligt!!!
 
 
 
 


Armenien | Areni, Armenien, Armeniskmat |
#1 - - Anonym:

Really en kitchen with the spirit of the grandma

Svar: Tack så mycket :)
Anna Demirian