Grillat kalvfärsspett

 
 
Visst ser det inbjudande ut!?
Härliga färger, goda smaker och urgoda dofter som sprider sig när man står och grillar. Jag föredrar kalvfärs istället för nötfärs då är det mycket mörare när man tillagar eller grillar. Man kan även ta lammfärs om man vill ha det. Färska örter gör att allt blir mycket mer smakfullt och färgrikt. För hetta kan man ha lite färsk chili.
 
Kalvfärsspett ca 8 st
 
500 g kalvfärs
1 stor lök
1 vitlöksklyfta
1 tsk salt
1 tsk paprikapulver
1 krm svartpeppar
1 dl finhackad persilja, basilika
 
Gör så här
 
Skala och finhacka lök och vitlök. Blanda alla ingredienser med salt, peppar och färska örter i en bunke. Forma avlånga rullar av färsen på grillpinnar. Pensla med olja och grilla runt om tills de har fått fin grillyta.
 
Servera med tunnbröd, grillade körsbärstomater och toppa med finhackade färska örter.
 
 
 


Grillat | Grillat, Grillspett, kalvfärsspett |