Små tomatpajer

 
Recept för 6 st små pajer
 
Pajdeg
125 g kall smör
3 dl mjöl
2-3 msk kall vatten
 
Fyllning
1 gul lök
250 g små tomater
Färsk oregano
olja till stekning
Garnering -fetaost och valnötter
 
Mjölkblandning
1/2 dl mjölk
1/2 dl grädde
3 ägg
1 msk mjöl
2 dl riven ost
Salt och vitpeppar
 
Gör så här:
 
Smula ner smöret i en bunke med mjölet, häll i vattnet och arbeta snabbt ihop röran till en deg. Knåda inte degen. Kavla ut degen tunt och klä pajformerna med hjälp av en kavel, skär kanterna med en kniv. Nagga bottnen med en gaffel innan du lägger i fyllningen. Lägg formerna i frysen och börja med fyllningen. Dela löken, skär i tunna skivor och stek lätt i olja så det får lite färg.
Blanda alla ingredienser till mjölkblandningen och vispa lätt med en handvisp till en klumpfri smet. Ta ut pajskålen från frysen, fördela den stekta löken i pajformerna, häll över mjölkblandningen över dem, dela små tomaterna och lägg över (kolla hur jag har gjort på bilden).
 
Grädda mitt i ugnen, 220 grader i ca 30 minuter eller tills pajen har fått fin färg.
Garnera med fetaost, färsk oregano och hackade valnötter.
 
 
 


Matpajer | Matpajer, Middag, Valnötter, fetaost, tomatpaj |