/ Raw zucchini pasta /

Raw zucchini pasta

 
Visst ser det gott ut? det är det också och så färgglatt! precis så som jag älskar.
Jag är inte mycket för raw food men denna sallad/pasta är så himla fräsch och god så jag bara älskar och vill dela receptet med er såklart.
Jag har köpt en mycket fiffig hand slicer som heter Spirelli ( finns på Cervera). 
Zucchini pastan går utmärkt att äta som den är, men jag föredrar det med en bit stekt eller grillad fisk eller kyckling.
 
 
Recept
 
1-2 zucchini
1/2 citron
1 morot
2 st avokado
2 msk olivolja
salt
svart och vit peppar
garnering körsbärstomater 
 
Riv morotter och zuccini med spirelli, lägg i en skål. Mosa avokadon och blanda med citronsaften och olivoljan, salta peppra efter smak. Häll avokadodressingen över grönsakspasten och blanda försiktigt.
Servera salladen på en fat med körsbärstomater, ringla lite olivolja, salta och peppra.
 
 
Kommentarer (1)


Middag / nyttigtmat / rawzucchinipasta / spirelli
/ Grytor /

Kycklinggryta med Crock-Pot slow cooker

 
Då ska vi se vad den här Crock-Pot går för!
Jag älskar långkok, grytor och mat som står och puttrar många timmar. Oftast så använder jag min gljutjärnskasstrull som står på plattan och kokar många timmar.
Igår lagade jag min favorit kycklinggryta som jag har ätit sedan barnsben. Jag lagade den i denna kastrull som rymmer 6 liter.
Resultatet blev en mycket mör och god gryta. Den fick stå i ca 5 timmar i lugn och ro med taimer och slutar såklart när tiden är inne.
Man kan sätta igång det man ska ha på morgon och komma hem till sin färdiga middag. Mycket lätt att använda då den har typ 2 program, 1 för att koka mycket längsamt och längre tid samt 2 för lite snabbare och den tid som rekomenderas för tillagningen.
Det blir många maträtter med denna gryta känner jag! Just den här grytan är mycket god och enkelt att göra så gör ett försök.
 
Recept
 
1 färsk kyckling ca 1,3 kg
1,5 dl ris
2 st morötter
2 själkar rotsälleri
3 st mjölig potatis
1 gul lök
1 msk smör
1,5 msk mjöl
3 st lagerblad
färsk persilja, basilika
salt och peppar
 
Gör så här
 
Tvätta och stycka kyklingen. Lägg i en vanlig kastrull och häll i vatten så att det täcker kycklingen. Lägg i lagerblad, salta, peppra och låt den koka en stund på den vanliga spisen. Ta bort all skum som kommer upp under kokningen.
Finnhacka löken och sellerin, Skär morötterna i skivor och potatisen i grova bitar.
Lägg Crock-Pot kastrullen på spisen, häll i alla grönsakerna och stek med smör en liten stund, häll i mjölet och stek en stund till.
Lägg sedan i kycklingbitarna och häll i buljöngen över grönsakerna.Lägg tillbaka kastrullen på plats i Crock-Poten och sätt på 2: an i 5 timmar.
Tillsätt risen när det är bara halv timme kvar. Smaka av, salta och peppra, tillsätt örterna.
 
Hembakad bröd är ett måste och så mera örter ;)
 
 
Kommentarer (0)


Crock-Pot / Middag / kycklinggryta / långkok
/ Efterrätter med frukt /

Ugnsbakade äpplen

 
En härlig höstig efterrätt som är lättlagad och sköter sig själv i ugnen. Jag älskar färgerna och smakerna som denna fyllning har. Det doftade juvligt i köket ska ni veta, när jag tog ut dem från ugnen.
Med lite lättvispad grädde så är Anna lycklig för idag i alla fall ;)
 
 
Recept för 5 äpplen
 
5 medelstora äpplen
100 g valnötter
50 g rörsocker
2 msk smör
3 msk honung
1/2 tsk malen kryddnejlika
 
Gör så här
 
Sätt ugnen på 200 grader. Kärna ur äpplerna och gör en ganska stor hål så att blir det mer plats för den goda nötfyllningen. Ställ äpplerrna i en smord ungsfat.
Häll alla ingredienserna förutom honungen i en stor mortel och banka lätt så du får grov konsistens.
Fyll i äpplerna, ringla över honung och grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.
 
Servera  äpplerna varma med lättvispad grädde, glass eller vaniljkräm. 
 
Kommentarer (0)


Efterrätt / Valnötter / ugnsbakadeäpplen / Äpple