Höstig mat

 
Det här är så himla gott och ganska enkelt att fixa. Kalvfärsbiffar med en svampstuvning av blanadade svamp som gula kantareller, trattisar och Karl- Johan som jag själv plockat.
Höstigt och mumsigt tycker jag! 
Syrligheten från rårörda lingon som också är självplockade förhöjer smakerna. Härliga smaker från skogen. 
 
Kalvfärsbiffar ca 10 st
 
500 g kalvfärs
1 stor gul lök
1 ägg
1/2 dl vatten
1 tsk paprikapulver
1 krm kryddpeppar
1 dl finnhackad timjan
1/2 tsk salt
smör och olja till stekning
 
Svampstuvning
 
500 g blandade svamp
2 gula lökar
3 dl grädde
1 dl mjölk
1 vitlöksklyfta
salta och peppra efter smak
 
Gör såhär
 
Finnhacka löken och häll i en skål med kalvfärsen. Blanda i resten av ingredienserna och gör en smidig färs.
Rulla ihop runda färsbiffar och lägg på bakpapper. Låt dem vila en stund så håller de formen och går inte sönder när man steker dem.
Finnhacka löken, vitlöken, dela svampen och stek alltihop tills de fått en lätt stekyta. Häll i grädden och mjölken och låt det småputtra någon minut. Salta och peppra. Håll svampstuvningen varm.
Stek biffarna i smör och olja.
 
Servera med rårörda lingon!
 
 


Köttbiffar | Höstigmat, Lingon, biffar, svamp |