Kycklinggryta med Crock-Pot slow cooker

 
Då ska vi se vad den här Crock-Pot går för!
Jag älskar långkok, grytor och mat som står och puttrar många timmar. Oftast så använder jag min gljutjärnskasstrull som står på plattan och kokar många timmar.
Igår lagade jag min favorit kycklinggryta som jag har ätit sedan barnsben. Jag lagade den i denna kastrull som rymmer 6 liter.
Resultatet blev en mycket mör och god gryta. Den fick stå i ca 5 timmar i lugn och ro med taimer och slutar såklart när tiden är inne.
Man kan sätta igång det man ska ha på morgon och komma hem till sin färdiga middag. Mycket lätt att använda då den har typ 2 program, 1 för att koka mycket längsamt och längre tid samt 2 för lite snabbare och den tid som rekomenderas för tillagningen.
Det blir många maträtter med denna gryta känner jag! Just den här grytan är mycket god och enkelt att göra så gör ett försök.
 
Recept
 
1 färsk kyckling ca 1,3 kg
1,5 dl ris
2 st morötter
2 själkar rotsälleri
3 st mjölig potatis
1 gul lök
1 msk smör
1,5 msk mjöl
3 st lagerblad
färsk persilja, basilika
salt och peppar
 
Gör så här
 
Tvätta och stycka kyklingen. Lägg i en vanlig kastrull och häll i vatten så att det täcker kycklingen. Lägg i lagerblad, salta, peppra och låt den koka en stund på den vanliga spisen. Ta bort all skum som kommer upp under kokningen.
Finnhacka löken och sellerin, Skär morötterna i skivor och potatisen i grova bitar.
Lägg Crock-Pot kastrullen på spisen, häll i alla grönsakerna och stek med smör en liten stund, häll i mjölet och stek en stund till.
Lägg sedan i kycklingbitarna och häll i buljöngen över grönsakerna.Lägg tillbaka kastrullen på plats i Crock-Poten och sätt på 2: an i 5 timmar.
Tillsätt risen när det är bara halv timme kvar. Smaka av, salta och peppra, tillsätt örterna.
 
Hembakad bröd är ett måste och så mera örter ;)
 
 


Grytor | Crock-Pot, Middag, kycklinggryta, långkok |