Ugnsbakade äpplen

 
En härlig höstig efterrätt som är lättlagad och sköter sig själv i ugnen. Jag älskar färgerna och smakerna som denna fyllning har. Det doftade juvligt i köket ska ni veta, när jag tog ut dem från ugnen.
Med lite lättvispad grädde så är Anna lycklig för idag i alla fall ;)
 
 
Recept för 5 äpplen
 
5 medelstora äpplen
100 g valnötter
50 g rörsocker
2 msk smör
3 msk honung
1/2 tsk malen kryddnejlika
 
Gör så här
 
Sätt ugnen på 200 grader. Kärna ur äpplerna och gör en ganska stor hål så att blir det mer plats för den goda nötfyllningen. Ställ äpplerrna i en smord ungsfat.
Häll alla ingredienserna förutom honungen i en stor mortel och banka lätt så du får grov konsistens.
Fyll i äpplerna, ringla över honung och grädda mitt i ugnen i ca 25 minuter.
 
Servera  äpplerna varma med lättvispad grädde, glass eller vaniljkräm. 
 


Efterrätter med frukt | Efterrätt, Valnötter, ugnsbakadeäpplen, Äpple |