/ Sallader /

Glödhett och grönska från trädgården

 
Visst vattnas det i munnen!?
Grillad kycklingben med min egen marinad och grönska från trädgården så är middagen räddad.
Hellt underbar att det är nästan oktober och jag har skördat mina tomater, basilikan och salladen i min skål.
Jag blir så varmt om hjärtat och lycklig av dessa små sakerna. 
Min goda dressing med lite hetta ger karaktär till salladen. Receptet på hur jag marinerar och grillar min kyckling hittar du under kategorin grillat.
 
Salladdressing
 
150 g blandad sallad
6 små tomater
1 dl grovhackad salladslök
1 liten färsk finhackad chili 
färsk bacilika 
1/2 dl olivolja 
1 tsk Dijon senap
saft av en halv citron
flingsalt och peppar efter smak
 
Blanda alla ingredienserna till dressingen och låt den stå en stund. Häll dressingen på salladen och blanda.
Lägg upp salladen på ett fat.
 
 
/ Grillkväll med tefal /

Grillkväll med Tefal

 
I onsdags var jag bjuden till grillkväll med Tefal för att prova nya Optigrill med ett gäng matnördar på Foodlab matstudio.
Om ni undrar över varför jag står så här nöjd med en ganska vass svärd i handen så ska jag berätta att jag fick äran att sabrera champange med ledning av Gunnar Frykfors som äger Matstudion.
Tack Gunnar! - nu har jag lärt mig att sabrera också!
 
 
Trevliga och fina Nina berättar om kvällens program och vad vi ska göra. 
 
 
Så himla höstigt och fint dukat med äpplen, färk rosmarin och murgröna, fint eller hur!?
Höst mysig känsla och intressant meny som väntar oss. 
 
 
Fina ingredienser, färska örter som jag älskar och ryggbiff väntar redo på att grillas med Tefals nya Optigrill.
Gunnar berättar mycket intressant hur man ska handskas med köttet innan grillningen. Köttet ska vara rumstempererad minst i två timmar och vara fritt från vätska. Man ska inte behöva krydda i onödan om man har bra kött som dagens.
Bara lite röksalt denna gång och nymalen svartpeppar när köttet är färdigt. Ok jag köper det!
Vi tar plats i våra stationer och börjar laga mat.
 
 
Den här härliga tjejen gillar jag verkligen. Vilket lag va!? lite vin under matlagningen skadar inte. En kock utan vin är som en kastrull utan lock, enligt mig alltså ;)
Ni känner väl igen Caroline som vann "Hela Sverige Bakar" 2013?. Kika in hennes blogg www.alskaatbaka.se 
Hon är jordnära, äkta och härlig. Älskar hennes leende ;)
 
 
Det här är Tefals nya Optigrill.
Med grillens 6 automatiska program går det att grilla kött, fisk, kyckling, korv och toast. 
Grillens tillagningsindikatorn visar tillagningsprocessen och säger till eller lyser när det är färdigt efter egna önskemål, i mitt fall medium och lågom blodigt. Grillens automatiska sensor känner av köttets tjocklek och tillagar därefter.
Det går att ta bort stekplattorna och tvätta dem. Grillen har en smart vätskesamlare där all fett och vätska rinner ner i. Det var lätt ta ut allt och diska. En fiffig grill att ha om man inte orkar att elda och absolut bättre än att steka!
 
 
Köttet penslas bara med lite olja och redo för att grillas.
 
 
Med denna fritös som också är ganska ny på marknaden tillagade vi otrolig krispig  pommes frites med bara en msk rapsolja och en msk tryffelolja. Det var en mycket trevlig överrsakning och något jag kommer att köpa senare. Jag undviker friterad mat då det är ganska onyttigt men med denna apparat så håller man ju fettet till ett minimum!
 
 
Härligt när maten är färdigt och ska ätas, tycker både Gunnar och även vi andra men inte förrän allt har fottats och instagrammats som vanligt!
 
 
Grillad hängmörad ryggbiff, bearnaise, tryffelbakad frites och tomatsallad serverad på en stenplatta. Rustig presentation och hur gott som helst. Mums mums!
 
Tack Tefal, Nina med gänget och Gunnar för en mycket trevlig kväll.
 
 
Kommentarer (0)


event / foodlab / grillkväll / optigrill / tefal