En kväll med Cono Sur

 
Då var det dags för en kväll med Cono Sur i restaurangakademien med alla medtävlande.
Vi vällkomnas med bubbel från Cono Sur sparkling Brut (art.nr 77696). Finns att beställa från Systemet och är mycket god ska ni veta. Kocken Julios Wallmo och Li birger presenterar kvällens program och snart ska vi till köket och laga mat. Under kvällen är trevliga Kinna och Agnierszka domare för kvällens bästa bilder som publiseras på instagram. Vinnarna ska presenteras efter middagen.
 
 
Kvällens viner väntar på oss. Vi delades i tre lag som ska laga tilltygg, förrätt och huvudrätt.
Valet var ju inte svår när jag hörde att det ska lagas risotto till huvudrätt med kantareller och tryffel.
 
 
Mycket känslor när Julius berättar och visar hur han gör risotto. Skojar bara det är löken ;) Jag lärde mig ett litet restaurangsknep om risotto som jag kommer att ha användning av.
 
 
Kyckling-och anklevercreme på surdegskrutong.
ConoSur, Bicicleta Gewurztraminer 2015 (art.nr 6680)
 
 
Rimmad sej med skivad rå svamp, krondillsemulsion och forellrom.
Cono Sur Single Vinyard Chardonnay 2014 (6522).
 
 
Råbiff på innanlår med potatisskum, bondbönor, krasse och picklad charlottenlök.
Cono Sur, Ocio Pinot Noir 2012 ( privatimport ).
 
 
Här läggs upp huvudrätten av en brunett och den mycket trevliga och duktiga blondinen Hanna/matlagerskan i bakrunden. Det blir gott det!!!
 
 
Kantarellrisotto med tryffel.
Cono Sur, Cabernet Sauvignon, Carmenere  2014 (art.nr 6586).
Innan efterrätten så delades ut priser till kvällens vinnarna som utsågs av Kinna och Agneiszka.
 
 
Mycket god efterrät som vi njöt av efter denna underbar middag.
En mycket trevlig kväll med alla 26 matbloggare som också tävlar i recepttävlingen för Cono Sur.
Härliga bekanta ansikten men även nya bekantskap och förhoppningsviss så träffas vi flera gånger. Alla är mycket duktiga inom matlagning och bakning på sitt sätt så jag tycker att att ni ska kola in deras bloggar för inspiration och goda recept. Glöm inte att ni kan fortfarande rösta på mitt recept fram till 15 september.
 
 
26 bloggare som är också med och tävlar.


Conosurbloggercompetition2015 | Conosur, Conosurswe, Middag |
#1 - - Alex:

" mycket känslor när han berättar om risotton... Skoja det var bara löken" hahaha det var det bästa jag sett 😂😂👍👍

Svar: Hej Alex, härligt att du tyckte också det men denna kock brinner också för det han gör.kram Anna :)
Anna Demirian