Chokladtryffel på fat

 
Detta är julgodis i min smak.
Mörk chokladtryffel med amaretto och apelsinsmak. Lite fiffigt att ha det i en liten djup tallrik eller skål då jag inte vill forma dem runda. Man får ta för sig med en liten sked och om man vill doppa detta i smält choklad eller toppa med sina finhackade favoritnötter. Sen skall det inmundigas och njutas tillfullo långsamt och utan brådska!
Det blir kul då får gästerna pyssla lite. Denna tryffel kan man smaksätta precis som man vill. Man kan ta kanel, kardemumma, muskotnött, lakrits osv.
 
 
Aprikoser och valnötter är supergoda och nyttiga som julgodis och till glögg. Man kan doppa i choklad om man vill det. Dessa, ätbara presenter, är mycket uppskattade nu i jultider.
 
Recept chokladtryffel
 
100 g mörk choklad 70%
1,5 dl grädde
1 msk amaretto
zest av en apelsin
garnering kakao, pistashnötter
 
 
Gör så här
Finhacka chokladen, koka upp grädden och ta bort från plattan. Häll i chokladen och låt det stå någon minut.
Vispa tills det blir slät chokladkräm, smaksätt med amaretton och apelsinzesten.
Häll i en liten djup tallrik, sikta över kakao.
 
 
 
 


jul | Anna Demirian, Choklad, apricot, julgodis |