Ört och nötfylld brie med rostade tomater


Det här är för er alla ostälskare som jag.
Jag har pimpat min brieost med favo smakkombinationer som rostade valnötter, färska örter och toppad med ugnsrostade tomater.
Tänk, i en enda tugga får man den krämiga osten med fräscha smaker av koriander, basilika och krispiga rostade valnötterna som sedan översköljs av den söta syrliga saften av rostade tomater som exploderar i munnen.
Vänta allt det här sköljer vi ner med lite vin såklart ;)
 
Recept
 
1 stor brie
2 kvistar tomater (ca 250 g)
1 knippe basilika, koriander
1 dl rostade valnötter
flingsalt, svartpeppar
olivolja.
 
Gör så här
 
Sätt ugnen på 225 grader.
Lägg tomaterna med kvistar i en ugnsform, salta, peppra, ringla över olivolja och rosta ca i 15-20 min.
Dela osten i mitten, finhacka valnötterna och de färska örterna. Fördela fyllningen på ostens underdel, ringla över olivolja, lägg på överdelen. Toppa med tomaterna, mer olivolja, salta och peppra.
 
Njut med gott bröd och vin!
 


Appetizer | Brieost, Valnötter, appetizer, färska örter |