Lammfärsfyllda auberginer

 
Det här är så gott alltså men det säger jag ju alltid! eller hur?
Lammfärsfyllda auberginer på en mustig tomatsås och en massa färska örter. Jag älskar färska örter och kan inte tänka mig att laga mat utan det.  
Det här är både gott och vackert och glöm inte hembakat bröd för att rernsa tallriken efteråt för guds skull!
 
Ett glas kryddig och mustig vin till det här så är Anna lycklig denna gång.
 
Recept
 
2 små hela auberginer
200 g lammfärs
3 stora tomater
2 gul lök
3 msk matolja
1 tsk papprikapulver
salt, svartpeppar
1 dl finhackade koriander, basilika, persilja
 
Gör så här
 
Tvätta auberginerna, gör en liten snitt i mitten, lägg på ugnsfat, ringla över med oljan och rosta på 220 grader i ca 20 minuter.
De är färdiga när de ser lite skrynklig ut och är mjuka innuti..
Hacka en lök och stek med lammfärsen tillsätt paprikapulvret, saltet och pepparn. Låt färsen få lite färg, ta bort från plattan och tillsätt örterna.Ta ut auberginerna och låt dem svalna.
Skär tomaterna och andra löken i tunna skivor och lägg dem på samma fat som auberginerna stektes på. Salta och peppra dem och rosta sedan i ugnen på 220 grader i ca 10 minuter.
Fyll i auberginerna med lammfärsen, Lägg på tomatsåsen och in ugnenigen  i ca 5 minuter.
Garnera med färska örter innan servering.
 
 


Armeniska rätter | Garni erax, armeniskasmaker, lammkött |