/ Event /

Haägen-Dazs årets nya smak

 
I måndags var jag bjuden på glassprovning och premiärmingel av Haägen-Dazs nya smak Honey, Walnut & Cream.
Vilket välkomnande på Strandvägen 7A, i en mycket trevlig miljö, med en massa trevliga människor bland annat nästan hela Lets Dance gänget.
En härlig bartender var på plats som blandade ihop mycket goda drinkar av den nya glassen.
 

Fredrik Zäll som är kokboksförfattare och matbloggare berättade om glassens kvalité och smaker. 
Glassakademins medlemmar består av Annika Ingemarsson, Fredrik Zäll, Jennie Elmerfors och Malin Dahlström. Mer info finns Här.
De var där och presenterade den nya smaken med sina egna touch så att säga.
Fredrik gästar då och då på TV4 nyhetsmorgon med sin matlagning. Efter en pratstund så bytte vi ämnet från efterrätter och glass till matlagning, mina armeniska maträtter och framförallt lammstek :)
Det är matkärlek det :)
 
 
Malin Dahlström har toppad nya Häggen- Dazs med smaker av rabarber, lime och rosenvatten. En mycket fräsch och somrig smakkombination tyckte jag.
Malin är matbloggare och så himla duktig på att skapa goda efterrätter och inte minst lika duktig på att fota sina skapelser.
 
 
Jennie Elmerfors som är chefskonditor på Gateau och Årets konditor 2007 hade gjort sin egen touch med små brownie kuber. Choklad funkar alltid om ni frågar mig!
 

Sist men inte minst denna härliga combon skapat av Annika Ingemarsson och min absolut favorit variant av topping med rostade valnötter, farinsocker och flingsalt. Den lena krämiga glassen med söta honungen och krispiga rostade valnötterna och saltet som balanserar sötman. Ni vet väl att jag älskar valnötter och denna var som sagt "The Perfect Mach" för mig.
Tack Haägen-Dazs Sverige för en mycket trevlig kväll.
 
 
/ Bröd /

Pitabröd med örtolja

 
Ört olja
 
1,5 dl olivolja
1 klyfta vitlök
en knipa, basilika, dragon, koriander
 
Gör så här
 
Grovhacka de färska kryddorna och mixa ihop med vitlöksklyftan och olivoljan till en grov massa.
Lite som pesto liknande men grövre i konsistensen.
 
Pitabröd
 
8-10 dl mjöl
25 g jäst
1.5 tsk salt
4 dl ljummet vatten
 
Gör så här

Blanda vatten, salt, och jäst i en stor skål och blanda till det löses upp. Börja hälla i vetemjölen och arbeta ihop. Lägg degen på bordet och knåda mer. Degen ska inte vara lös och inte för hård heller så känn efter och mjöla med durumveten till du får en smidig deg. Knåda till en stor boll och låt det jäsa i ca 30 minuter, antingen på bordet under en handduk eller i skålen. Låt det jäsa till dubbel storlek. Ta och forma ca 20 st. små bollar. Sätt på ugnen på 250 grader under tiden så att den blir ordentligt varm. Kavla ut bollarna till runda kakor ca 12 cm i diameter, vik in kanterna till mitten, mjöla vänd på dem och låt det jäsa i 5 min. Kavla ut kakorna igen och låt jäsa ytterligare 5 min på plåten. 

Grädda mitt i ugnen tills de får fin färg. Det tar max 5 minuter. Ta ut brödet och pensla på örtoljan och strö över lite flingsalt.

Kommentarer (1)


Pitabröd / färska örter / hembakat / örtolja