Räkmacka


Härliga räkmackor på grillade surdegsbrödsskivor. Visst låter det gott!!!
Lite uppvärmning eller tilltugg heter det kanske? tills maten är färdig grillad. Brödskivorna toppar jag med handskalade räkor, hemgjord majo, färsk pepparot, citronsaft och dill såklart.
 
Gör man en sådan räkröra så gäller det att inte snåla och köra med fettsnåla produkter eller färdig majonnäs.
Det blir rinnig och inte gott alls men det är enlig min smak. Dessutom så är det busenkelt att göra egen majo ;)
 
Recept ca 10 st skivor
 
10 st tunna surdegsbrödskivor
250 g skalade räkor
2 msk crème fräsch
2 dl majonnäs
1 msk pepparot
vitt och svart peppar
1 dl finhackad dill
1/2 citron
salt
 
Hemgjord majonnäs
 
2 äggulor
1 tsk dijonsenap
1 1/2 dl rapsolja
salt och peppar
 
Gör så här
 
Vispa äggulor med senapen i en bunke. Häll i olja sakta droppviss samt fortsätt att vispa. Salta och peppra.
                                                                                                                                                                                                                                                                                       
Gör så här
 
Grovhacka räkorna, blanda i crème fräschen, majo, salta peppra. Blanda i finriven pepparot och dill.
Ringla över lite olivolja på brödskivorna och grilla på bägge sidor tills dem får gyllenbryn färg.
Toppa brödskivorna med räkröran, pressa på lite citronsaft, toppa med dillkvist.
 
Njut!
 


Appetizer | Grillat, Räkmacka, sommarmat |