Mandelkakor med saffransirap och pistashnötter

 
Recept ca 35 st
 
200 g smör
4 dl mjöl
3 dl mandelmjöl
1 msk socker
1dl mjölk
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljisocker
 
Safransirap
 
4 dl vatten
2 dl socker
1 påse saffran
 
1,5 dl pistasnötter
 
Gör så här
 
Smula smör och vetemjöl, mandelmjöl med fingrarna. Blanda i socker, vaniljsocker och bakpulver.
Häll i mjölken och arbeta till en mjuk deg.
Gör små bollar ( lika stora som drömmar ) och lägg på bakplåten. Platta till lite med handen och tryck in i mitten på varje kaka. (Det är för att få plats för nötterna efteråt )
Grädda mitt i ugnen i 200 grader, max 15 minuter eller tills de blir gyllenbruna.
Under tiden blandar du vatten, socker och saffran och koka ihop det tills det blir lite tjockare. Mixa pistashnötterna i en mixer.
Ta ut kakorna från ugnen, garnera med pistasnötterna i mitten på varje kaka och ringla safransirap över dem. Viktigt att ringla sirapen medans kakorna är varma.
 
De är lika goda som de ser ut på bilden, jag lovar ;)
 
 


Gifflar och kakor | Anna Demirian, Julbakning, maldelkakor, saffransirap |
#1 - - anannanland.blogg.se:

Åh vad gott det ser ut!

Svar: tack så mycket :)
Anna Demirian

#2 - - Lillemmish - mode - inredning :

super smarrigt!! :P

/LIllemmish

#3 - - FrökenTV, bloggen om tv och film:

gott

Svar: Tack :)
Anna Demirian