Pannacotta med havtornstäcke

 
En liten burk fyllt med härliga smaker.
 
Söt och len pannacotta med sötsyrlig havtornstäcke. Hur låter det? det är en efterrätt i min smak och ni kommer att älska den också.
Jag har använt mig av havstorn från trädgården men det finns i frysdisken i de flesta matbutiker.
Havtorn är nyttigt och fyll med c vitamin och jag älskar den intensiva, oranga färgen. Servera gärna i små burkar för den härliga rustiga och jordnära känslan. Presentationen är viltigt!!!
 
 
Recept
 
5 dl grädde
1 dl gelésocker
1 vaniljstång
 
Havtorntäcke
 
2,5 dl havtorn
1,5 msk socker
1/2 gelatinblad
havstorn för garnering
 
Gör så här
 
Blanda grädde och socker i en kastrull. Dela och skrapa ur fröna från vaniljstången och lägg i grädden. Koka upp allt under omröring snabbt i någon minut.
Ta kastrullen från plattan, ta ut vaniljistången, blanda och häll pannacottan i små burkar. Lämna lite plats för havtorntäcket. Stäng burkarna och låt det stå i kylskåpet minst ett par timmar.
 
Mixa havtorn med en mixer och pressa saften med en sked genom en sil.
Blanda det med sockret, värm upp det lite på spisen i en liten kastrull och tillsätt sedan blottlagda gelatinbladet. Låt det svalna lite och häll över panacottan. Låt det svalna och lägg i kylskapet.
 


Pannacotta | Efterrätt, desserteriburk, pannacotta, pannacottamedbär |
#1 - - Jeanette:

Ser väldigt gott ut :)

Svar: Hej, Jeanette, det är det också :)
Anna Demirian

#2 - - Lillemmish:

åh va gott :D


Ps: kolla gärna in hos mig

#3 - - KarinWalker:

Hej Anna! Filurar på om det här ska bli nyårsdesserten, verkar liksom gott! Vilka fantastiska bilder du tar, kurs hos dig skulle va kul!
Kram Karin

Svar: Hej Fina Karin, varför inte, det är ju så enkel och gott att göra! jag kan hålla en kurs för matbloggare kanske?
tack snälla och kram :)
Anna Demirian