Pastarullader fyllda med pumpapuré, grönkål och fetaost

 
Hej på er,
 
en underbar lättlagat och färgrik pastarätt baserat på säsongens råvaror. Denna vegetariska pastarätt har allt som jag älskar. Pastarullader med krämig pumpa puré, den vassa smaken av grönkål och sältan från fetaosten. Allt detta i en mustig tomatsås. Toppad med lite valnötter för texturens skull. Servera lite rostade pumpa skivor och grönkålschips vid sidan om.
En riktig tröstmat tycker jag som ni bara måste prova laga.
 
 
Recept
 
200 g färska pastaplattor
400 g pumpa ( jag har Hokkaido )
3 själkar grönkål
50 g fetaost
salt, svartpeppar, olivolja
 
Tomatsås
 
1 burk krossade tomater ( Mutti )
1 klyfta vitlök
 
Gör så här
 
Skala och hacka pumpan i små bitar och koka i vatten tills det blir mjuk. Under tiden skalar och finhackar du vitlöken som du värmer upp i en panna med olivolja. Låt det svettas och häll i tomaten. Låt det puttra i ett par minuter.
Lägg i en durkslag på kastrullen som pumpan kokar i, dra bort all blad från grönkålen och låt det ångkokas i någon minut. Häll bort vattnet från pumpan, pressa med en potatispress, salta och peppra.
Häll över tomatsåsen i en liten ugnsfat, bre på pumpapurén på pastaplattan, sedan grönkålsbladen och smula över fetaosten. Rulla ihop och skär i två delar. Upprepa och lägg upp en cirkel. (titta på min bild)
Speja lite vatten på rätten. Blött ner lite bakpapper helt och täck rätten innan den gräddas i ugnen i ca 25 min i en varm ugn på 225 grader.
På så sätt så genomgräddas pastan och blir inte för torr utanpå.
 
Ringla över lite olivolja och garnera gärna med valnötter!
 
 
 


Vegetarisk | Pasta, middagstips, vegetarisk |