/ Vegetarisk /

Krämig polenta med skogens guld

 
Skogens guld-härliga kantareller!
Tänk att de finns i skogen och det är bara att gå och hämta ;) jag älskar skogen, hösltiga färger och doften av fuktig mossa som man känner när man ska plocka sina kantareller.
Att gå till skogen är den bästa terapin, inte minst för en matälskare och tillika amatörfotograf som också hittar all sin rekvesita där.
 
Här får ni ett mycket enkel vegetarisk recept med goda kantareller. En krämig polenta med smör och en massa parmesan toppad med smörstekta kantareller. En riktig höjdare även för en köttätare.
 
 
Recept för 4
 
7 dl grönsaksbuljöng
1,5 dl finriven parmesan
500 g kantareller
1 gul lök
1 dl polenta
1 msk smör
1 msk smör till stekning
salta och peppra
 
Gör så här
 
Koka upp buljongen i en kastrull, vispa ner polentan och låt det småputtra ett par minuter. Det ska inte bli för tjockt. Ta bort från plattan, tillsätt smör och riven permesan. Salta och peppra.
Skala och skär löken i tunna skivor.
Smörstek under tiden kantarellerna med löken. Salta, peppra. Servera genast polentan toppad med skogens guld.
 
Kommentarer (0)


Kantareller / middagstips / polenta / vegetarisk
/ Fisk /

Ölkokt röding med härliga tillbehör

 
Jag älskar fisk och framförallt röding. En sån härlig smak, det går att laga och variera i olika maträtter. Gott att grilla, koka, steka och är så himla snygg på bild. Nu tänker jag att det ska vara fint att titta på för att man äter med ögonen också, eller hur?
Jag älskar att kombinera mat och vin, påstår inte att vara någon expert inom området men jag är inte rädd att experimentera i köket. Jag älskar mina grytor som får koka länge i vin men händer också att jag har i konjak eller öl också. Det är ganska vanligt i det armeniska köket.
 
Denna gång har jag öl i maten. En super god fiskrätt som går att fixa under en halv timme i en och samma panna. Till det här ska man absolut ha baquetter eller bröd. Baka gärna dina egna, recept hittar du här.
 
Recept för fyra
 
1 stor röding
5 små kokta potatis
1 valfri mörk öl
2 tomater
1 stor lök
1 liten fänkål
1 tsk paprikapulver
smör och rapsolja till stekning
salt och peppar, färsk dill
 
Gör så här
 
Skär fisken i fyra bitar, salta peppra och stek i heta pannan med smör och olja snabbt så att den får bara lite stekyta. Ta bort fiskbitarna från pannan. Skala och hacka löken och fänkålen tunnt, skär tomaterna och stek i samma panna tills de blir lite mjuka och får lite glans. Häll i papprikapulvret, lägg i fiskbitarna i pannan, dela potatisen och lägg i, häll över ölen så att det täcker allt. Låt det småputtra i max 20-25 minuter. Garnera med dill.
 
Njut med baquetter!!!-
 
/ Matbloggspriset /

Nominera Kitchenofanna

Hej på er,
 
Då är det dags för Matbloggspriset igen. Till kategorin Folkets Val så kan du nominera din favorit matblogg så att den har chans att gå till final. Ni vet väl hur mycket min matlagning och blogg betyder för mig?

Ja och hur mycket  det egentligen betyder märker ni säkert. Jag kan säga att jag bloggar inte för att få någon pris. Jag älskar att laga mat och baka och även ta foton på det jag gör.

Bloggen och matlagningen är min passion och en stor del av mig och har blivit som en levande bok för mig tills jag får göra min aldelles egen bok. Men det är ju så himla kul att få respons och även någon pris som faktiskt är bekräftelse på det man gör. Jag blir ju alltid glad över era kommentarer och feedback så tack så mycket!

Så gillar ni mina recept och matblogg? skulle ni vilja nominera Kitchenofanna så skulle jag såklart bli oerhört glad! Det går att rösta fram till den 2/10.

klicka på länken: http://matbloggspriset.se/nominera

Stort tack och kram :)

Kommentarer (0)


Anna Demirian / Armeniskmat / Kitchenofanna / matbloggspriset