Ölkokt röding med härliga tillbehör

 
Jag älskar fisk och framförallt röding. En sån härlig smak, det går att laga och variera i olika maträtter. Gott att grilla, koka, steka och är så himla snygg på bild. Nu tänker jag att det ska vara fint att titta på för att man äter med ögonen också, eller hur?
Jag älskar att kombinera mat och vin, påstår inte att vara någon expert inom området men jag är inte rädd att experimentera i köket. Jag älskar mina grytor som får koka länge i vin men händer också att jag har i konjak eller öl också. Det är ganska vanligt i det armeniska köket.
 
Denna gång har jag öl i maten. En super god fiskrätt som går att fixa under en halv timme i en och samma panna. Till det här ska man absolut ha baquetter eller bröd. Baka gärna dina egna, recept hittar du här.
 
Recept för fyra
 
1 stor röding
5 små kokta potatis
1 valfri mörk öl
2 tomater
1 stor lök
1 liten fänkål
1 tsk paprikapulver
smör och rapsolja till stekning
salt och peppar, färsk dill
 
Gör så här
 
Skär fisken i fyra bitar, salta peppra och stek i heta pannan med smör och olja snabbt så att den får bara lite stekyta. Ta bort fiskbitarna från pannan. Skala och hacka löken och fänkålen tunnt, skär tomaterna och stek i samma panna tills de blir lite mjuka och får lite glans. Häll i papprikapulvret, lägg i fiskbitarna i pannan, dela potatisen och lägg i, häll över ölen så att det täcker allt. Låt det småputtra i max 20-25 minuter. Garnera med dill.
 
Njut med baquetter!!!-
 


Fisk | Röding, middagstips, Ölkoktfisk |