/ Vegetarisk /

Potatiskroketter med parmesan och tryffelsås

 
Värsta tröstmaten,
potatiskroketter med parmesan och tryffelsås.
Visst låter det mumsigt och dessutom är de mycket enkla att göra. En krispig mumsbit som doppas i den krämiga såsen med parmesan som ger en nötig smak och tryffelojlan som kompletterar det hela, enligt mina smaklökar alltså ;)
 
 
Potatiskroketter ca 20-25 st
 
1 kg mjölig potatis
timjan
1 msk mjöl
salt, peppar
 
Parmesan och tryffelsås
 
2,5 dl creme fraiche
1 dl finriven parmesan
1 tsk tryffelolja
 
Gör så här
 
Skala potatisen och koka tills de är mjuka. Sila i durkslag, riv med rivjärnet och häll i en skål.
Tillsätt timjan, mjölet, salt och peppar. Blanda försiktigt ihop allt med fingertopparna. Forma till småbollar och fritera i oljan tills de blir gyllenbruna. 
Blanda alla ingredienser till såsen och servera medans potatiskroketterna är varma.
 
Tips, använder ni torkad timjan så räcker det med en tsk men är det färsk så kan ni ta mer.
 
 
 
/ Påsk /

Påskmat

 
Hej på er,
 
här kommer några förslag på härliga maträtter till påsken. Jag garanterar att gästerna och ni själva kommer att älska dessa rätter. Matjesill med pepparrot och äggröra som serveras med brynt smör. Detta sköjls ner med armenisk aprikossnaps. Ni kan ta annan snaps men ni vet jag och aprikoser....
Matjesillen serveras på bestick med koktpotatis skivor, blanda ihop kokt ägg med creme fraiche och pepparrot. Garnera gärna med finhackad rödlök, dill, gräslök och lingon.
 
 
Denna underbar goda smörgåstårtan kan du göra i förvägg.
 
 
Ingen påsk utan en rejäl lammstek! vem gillar inte lammkött ;)
 
 
Sötsurlig och min absoluta favo, citron och marängpaj.
Hör ni glad påsk på er alla och njut av den gada maten som ska lagas.
 
 
 
Kommentarer (0)


Anna Demirian / Lammstek / Påsk / påskmat / snaps