Potatiskroketter med parmesan och tryffelsås

 
Värsta tröstmaten,
potatiskroketter med parmesan och tryffelsås.
Visst låter det mumsigt och dessutom är de mycket enkla att göra. En krispig mumsbit som doppas i den krämiga såsen med parmesan som ger en nötig smak och tryffelojlan som kompletterar det hela, enligt mina smaklökar alltså ;)
 
 
Potatiskroketter ca 20-25 st
 
1 kg mjölig potatis
timjan
1 msk mjöl
salt, peppar
 
Parmesan och tryffelsås
 
2,5 dl creme fraiche
1 dl finriven parmesan
1 tsk tryffelolja
 
Gör så här
 
Skala potatisen och koka tills de är mjuka. Sila i durkslag, riv med rivjärnet och häll i en skål.
Tillsätt timjan, mjölet, salt och peppar. Blanda försiktigt ihop allt med fingertopparna. Forma till småbollar och fritera i oljan tills de blir gyllenbruna. 
Blanda alla ingredienser till såsen och servera medans potatiskroketterna är varma.
 
Tips, använder ni torkad timjan så räcker det med en tsk men är det färsk så kan ni ta mer.
 
 
 


Vegetarisk | middagstips, potatiskroketter, vegetarisk |
#1 - - anneliesblomsterochbakverk:

Tusen tack Anna för ett riktigt härligt bidrag. Så kul att du är med!

Svar: Hej fina Annelie, kul att vara med. kram Anna
Anna Demirian

#2 - - lovisa:

åh men åh! vilken galet najs kombo detta låter som <3

Svar: Hej, tack snälla, prova gärna och laga, supergoda:)
Anna Demirian

#3 - - Sandras Matkrypin:

De här kroketterna ser sååå goda ut! :D

Svar: Hej Sandra, du måste prova, supergoda verkligen.
kram Anna
Anna Demirian