Julinspiration

 
Då tar vi fram denna traditionella silltallrik som vi alla älskar. Den är passande och hör till alla våra högtider som jul, påsk och midsommar.
Matjessill med pepparrot och äggröra som serveras med brynt smör. Matjessillen serveras på bestick med kokta potatisskivor, ihopblandat med kokt ägg, crème fraiche och pepparrot. Garnera gärna med finhackad rödlök, dill, gräslök och lingon.
 
 
Är det något som jag bara älskar så är det färgglad mat som man blir lycklig av.
Denna ljummen grönkålssallad med ångad grönkål, kanelrostade sharon, päron och granatäppelkärnor passar så bra till julbordet.
 
 
Duka fram julens dessertbord med en massa söta bakverk och efterrätter, godis, frukt och nötter. Låt gästerna, familgen botanisera och njuta av den bästa delen av julens middag.
Recept på min saffranspannacotta hittar du här 
 
 
Chokladtryffel på fat och torkade aprikoser med valnötter är supergoda som julgodis och till glögg.
Hur häftigt är inte det att servera chokladtryffel på fat!? 
Receptet på chokladtryffel på fat hittar du här
 
 
Mandelkakor med saffranssirap och pistashnötter. Dessa är så himla goda och försvinner ganska snabbt ;)
Receptet hittar ni här
 
 
 


jul | Mat, inspiration, julgodis, julmat |
#1 - - Alexandra:

Wow! Vilka maträtter! Och vad fina bilder du tar. Det där med att ta bilder på mat är en konst alltså... Hur gör man??? ;)

Svar: Åh tack Alexandra!ja du, det tar tid att tillaga, styla och när det känns rätt efter typ hundra bilder då är jag klar. Oftast kommer jag på en smakkombo när jag ligger i sängen och ska somna, sedan har jag en bild i huvudet på hur det ska se ut. Oftast blir det bra men det händer att jag får byta tallrik, duk, bestick. Men jag blir så lycklig när jag får till det och det blir fint. kram Anna :)
Anna Demirian

#2 - - Alexandra:

OJ! Ja men sen så blir resultatet bra också. Det gäller tydligen att ha tålamod ;) Kram

Svar: Ju så är det, tur att man älskar det man gör ;) kram
Anna Demirian