Kikärtsgryta med rotfrukter

 
En mustig kikärtsgryta med rotfrukter för en kall vinterdag. Ingen avancerad matlagning och snabbt går det också.
Även om jag älskar rätter som tar tid att tillaga så kan det också vara skönt att slänga ihop något enkelt och snabbt. Eller snarare mindre ansträngande kanske?
Detta med grekisk yogurt och hembakat bröd. Vill ni baka själva så kan ni gärna prova mina brödrecept.
 
 
Recept för 4 pers
 
4 dl kikärter blötlagda
200 g pumpa
1 stor röd paprika
2 morötter
2 stora potatisar
1 gul lök
1 msk tomatpure
3 msk olivolja
1 kruka färsk basilika
1 liter grönsaksbuljong
 
Gör så här
 
Skala och finhacka löken och låt det svettas med oljan i en kastrull. Skär alla rotfrukter i små bitar i ca 1 cm, häll i kikärterna och fräs med löken en liten stund. Tillsätt tomatpurén, salta och peppra, häll i buljongen och låt det småputtra under lock i ca 40 minuter. Grytan ska ha blivit mustig och rotfrukterna kokat mjukt. Grovhacka basilikan och häll i. Ta bort grytan från plattan.
 
Servera gärna med bröd och yogurt.
 


Vegetarisk | Middag, gryta, vadblirdetförmat, vegetarisk |
#1 - - PLAINDAYS // foto - hälsa - resor:

Låter verkligen supergott!! Älskar grytor. Måste definitivt testa denna en extra kall dag

Svar: Härligt, berätta hur det gick. kram Anna :)
Anna Demirian