Tomat och basilikapaj

 
En färgglad tomat och basilikapaj i en härlig färgkombination som inte kräver alls så mycket ansträngning men smakar så himla gott.
En enkel sommarrätt som sköter sig i ugnen medans du fixar salladen. Passar även perfekt till buffé och många gäster.
Väjl gärna svenska tomater som finns i olika härliga färger och sorter, glöm inte örter såklart. Visst blir man lycklig av dessa färger.
 
 
Recept
 
En färdig smördegsrulle 250 g
250 g olika tomater
3 msk kvarg
1 ägg
salt, peppar
färsk basilika
 
Gör så här
 
Sätt ugnen på 220 grader.
Ta ut degen från kylen och låt det vara i rumstemperatur i ca 5 minuter. Rör ihop kvarg och ägg, salta och peppra. Rulla ut degen med bakplåtspappret och lägg på plåten. Bre på kvargmassan på smördegen men lämna 4-5 cm innanför kanten. Skiva tomaterna lite olika för olika mönster i ca 1//2 cm tjocka skivor och fördela på kvargmassan. Ringla över lite olivolja och grädda i ugnen tills tomaterna har fått fin färg och degkanten ser frasig och färdiggräddat ut. Ta ut pajen, låt det svalna något.
 
Satla, peppra, ringla mer med olivolja. Garnera med en massa basilika och servera med grönsallad.
 
 


Vegetarisk | Paj, färskaörter, hembakat, kvarg, sommarmat, tomatpaj |