/ Tävling /

Nominerat till mat och bakbloggare i Blogg.se- priset 2017

 
 
Helt överraskad och otrolig glad att jag är nominerad till Årets mat - bakbloggare i Blogg.se- priset 2017.
 
Stort tack till er alla som har redan röstat på mig och blogg.se gänget. 
Det värmer otroligt mycket efterssom bloggen och matlagningen betyder väldigt mycket för mig. Vill ni se mig ta detta fina pris så får ni gärna rösta på mig.
Direkt länk till röstningen här (du måste ha google - konto för att rösta)
 
Här finns även en kort intervju med mig, läs gärna här
 
Kommentarer (0)


Blogg.se priset 2017 / inspiration / matblogg / nominerad / passion
/ jul /

Saffranspannacotta

 
Saffranspannacotta med pistagenötter och röda rubiner samt lite utsmyckning från trädgården och helgens efterrätt är räddad! 
Guldigt, lyxigt och väldigt passande just nu om ni frågar mig! 
Har haft saffran och bakning i tankarna i flera dagar nu, så det kommer fler recept på det temat snart.
Hoppas att ni blir inspirerade :)
 
 
Recept
 
5 dl grädde
1 dl gelésocker
1 pack saffran
1 tsk konjak
pistagenötter, granatäppelkärnor
 
Gör så här
 
Stött saffranet med lite socker och konjak i mortel. (kan uteslutas)
Blanda grädde och socker i en kastrull med saffranblandningen. Koka upp allt under omröring snabbt i någon minut.
Ta bort kastrullen från plattan, låt det svalna något under omrörning.
Häll pannacottan i små burkar eller fina små glas. Låt det stå i kylskåpet minst ett par timmar.
 
Spritsa med vispat grädde och garnera med hackade pistagenötter och granatäppelkärnor. 
 
Kommentarer (0)


Acreto / helgmys / inspiration / pannacotta / saffranspannacotta
/ Plättar och Pannkakor /

Pumpaplättar

 
Pumpaplättar med dadelsirap, fikon, härliga bär och röda rubiner. Överraskande gott och passar till helgfrukost om ni frågar mig. Visst är det härligt med helgfrukost eller frukost överhuvudtaget.
 
 
Öronfröjd för ögat och gott för magen.
 

Just på helgen då har man mer tid att lyxa till det lite extra och sitta lite länge vid bordet. Jag älskar att ha dadelsirap till plättar eller pannkakor, toppa med färska bär, fikon och granatäppelkärnor. Grekisk yoghurt eller smetana är också gott och passar bra ihop med de söta tillbehören. Men ni gör som ni vill, detta är gott enligt mina smaklökar ;)

Recept
 
1,5 dl havregryn
1,5 dl fullkornshavre
200 g pumpa
50 g smör
2 ägg
1,5 dl mjölk
2,5 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 dl kolsyrat vatten
Smör till gräddningen
 
Gör så här
 
Skär pumpan i små bitar och koka tills de mjuknar. Smält smöret, blanda alla ingredienser ihop med smöret och pumpan och mixa med en stavmixer.
Grädda plättar i en plättpanna av gjutjärn som ger en härlig yta.
Servera med dadelsirap, färska bär och granatäppelkärnor. Grekisk yoghurt eller smetana är också. 
 
 
Kommentarer (1)


brunch / frukost / helgmys / inspiration / plättar / pumpa